TRT Belgesel  den skandal TRT Belgesel den skandal
İyi günler dilerim.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak ve Suriye’deki YPG/PKK hedeflerine hava harekatı düzenleme sonrası Irak ve Suriye’de alan çok hareketliydi.
/
Irak’taki İran güdümlü güçlü Haşdi Şabi örgütü Ashab-ül Ehlül Hak’ın lideri Kays Hazali Türkiye’yi tehdit etti. Gece vakti ise Başika’daki Gedu Askeri üssümüze 12 atımlık Grad saldırısı yapıldı. Zaiyatımız yok. Saldırıyı Özgür Sincar grubu üstlendi. (Sincar’a Kürt ve Ezidiler “Şengal”, Araplar “Sincar” der.
/
Asıl hareketli alan ise Suriye’ydi. YPG/PYD’nin Suriye elebaşı Mazlum Apti Türkiye’ye savaş ilan etti!
Twitter mesajında dedi ki (orijinal çeviri): “Endiwar ve Derik’e yönelik Türk bombardımanı, sivillerin ve savaşçıların şehit olmasına neden oldu. Ayrıca bir baraj ve elektrik santrali de dahil olmak üzere kamu altyapısı vuruldu. Bu saldırı bir savaş ilanı anlamına geliyor ve bölgedeki sivilleri tehlikeye atıyor. Aynı şekilde IŞİD’e karşı mücadelemizi baltalıyor.
Artan terör tehdidi ile birlikte, bu tür Türk saldırılarını önleme sorumluluğunun büyük bir kısmı Koalisyon ortaklarımıza aittir.”
/
Bu mesajla birlikte fırsat bulabildikleri her yerde Türk askerine, Türkiye “iradesine, otoritesine ve himayesine saldırmaya çalıştılar. 
- El Bab’da sivilleri vurdular. 9 sivil canını verdi.
- Beytüşşebap yolunda döşenmiş 250 kg patlayıcı bulundu.
- Sınır hattındaki karakollarımıza ve temas noktalarındaki birliklerimize sızmaya, saldırmaya, taciz etmeye ve ağır silahlarla ateş altına almaya çalıştılar. Bunun bedelini tekrar ağır bir sopa yiyerek ödeseler bile, bu havan yağmurlarından birinde (sınır hattındaki Yakacık sınır karakolunda) bir askerimiz şehit düştü.
Ve bir gerçek bir kez daha ortaya çıktı.
- Sınırın ötesindeki YPG/PKK Türkiye için çok büyük bir tehdit.
- Her zaman konvansiyonel bir saldırı kabiliyeti ortaya koyabilir.
- Daeş’le mücadele yalanını, varlığını ve gücünü geliştirmek için kullanıyor.
- Sadece küresel ve bölgesel bazı ülkelerden himaye ve destek görmüyor, DAEŞ ve Haşdi Şabi grupları ile derin ilişkiler geliştirmiş durumda.
- BPH sonrası Rusya ve ABD ile yapılan mutabakatlara uyulmuyor. 
- Ve bütün bunlar bize bir gerçeği haykırıyor. ABD ve Rusya’nın mutabakatlara uymadığı Derik’ten, Membiç’e kadar 30 km derinlikteki bütün  alan YPG/PKK’dan temizlenmeli, Kürt sosyolojisi/havzası YPG/PKK tasallutundan kurtarılmalıdır.
/
- Yoksa Türkiye uzun vadede ne güvenliğini sağlayabilir.
- Ne barış ve istikrara katkı sağlayabilir.
- Ne Ortadoğu’da varlık ortaya koyabilir, geçecek yol dahi bulamaz.
-Ne de iddia ettiği gibi jeopolitik bir iddia üretebilir, rekabete, mücadeleye girişebilir.
- İçi ve kenar kuşağı istikrarsız olan bir ülke gerçek bir jeopolitik mücadele yapamaz.
Hamaseten yapabilir!

Saygılarımla.

https://twitter.com/abdullahagar2/status/1488879793466716168?s=21

https://twitter.com/abdullahagar2/status/1488879793466716168?s=24

Editör: TE Bilisim