Emniyet Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan raporda, PKK'nın 2013'e hazırlık için kış üslenmesine çok önem verdiği ortaya konuldu. Raporda PKK'nın, eylemselliği en üst seviyede tutabilmek amacıyla kışı en az zayiatla geçirmeyi tasarladığı belirtildi. 

VATANDAŞLARLA TEMAS KURMAYIN

Bugün gazetesinden öğrenildiğine göre; Kandil'deki Yürütme Konseyi örgüt hücrelerine, "Mümkün olduğunca vatandaşlarla temas kurmayın. Elinizdeki mevcut yaşam malzemeleriyle kışı geçirin" talimatı verdi.

ÖRGÜTE BÜYÜK DARBE

Raporda, 2012 yılındaki operasyonlarda 6 bin 350 terör örgütü üyesi, milis ile yardımyataklık eden kişiyle birlikte 1 ton patlayıcı madde yakalandığına dikkat çekildi. Raporda, PKK'nın şehirlerde eylem yapabilmek için yeni birimler kurduğu belirtilerek şöyle denildi: "Ancak alınan istihbaratlarsayesinde Hakkari, Şırnak, Hatay ve Amanoslar kırsalındaki eylem planları, düzenlenen operasyonlarla engellendi. Sözde Yürütme Konseyi örgütün kış üslenmesi ile girilecek pasif durumun giderilmesi adına şehir merkezlerinde kitlesel eylemler yapılması emri verdi. Ancak valiliklerin tedbirleri bu durumun hayata geçirilmesini engelledi" denildi.

YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi

SURİYE'YE ÇEKİLDİLER

Devletin zirvesine de sunulan raporda, Kandil yönetimi kış üslenmesine geçecek terörist grupları kış mevsimini geçirmek ve PYD yapısı altında örgütlenme çalışmalarına destek sağlamak için Suriye'deki kamplarına gönderme kararı aldı. Bu süreçte bazı üst düzey örgüt yöneticileri PYD kontrolünde bulunan illere yerleşmeye başladı. Hava operasyonlarından etkilenen PKK'lılar da Kandil'e çekildi.

Editör: TE Bilisim