Aydınlar Ocağı Genel Başkanından Tarihi Uyarı! Aydınlar Ocağı Genel Başkanından Tarihi Uyarı!
Adana’da ikamet eden görme engelli genç gazeteci Cüneyt Arat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaretten dolayı Ankara’da açılan hakaret davasınde ifade vermek üzere Adana'dan geldi.

Ankara Adliyesi’ndeki duruşma öncesinde Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) açıklamalarda bulunan 20 yaşındaki görme engelli gazeteci Arat, geçen yıl Aralık ayında kendi Twitter hesabı üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik bir paylaşım yapıldığını belirtti. Ancak kendisinin bu twitten haberinin olmadığını söyleyen Arat, duruşma için ikamet adresi olan Adana'dan Ankara'ya çağrıldığını aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yapılan hakaretten haberinin olmadığını tekrarlayan Arat, “Twitter’da Cumhurbaşkanının adı soyadı yazmıyor, twitte ‘hırsızsın hırsız, yalancısın yalancı, müfterisin müfteri’ yazıyor. Birileri sayın cumhurbaşkanının üzerine almış. Kesinlikle kendisine yönelik bir paylaşımım olmadı. Ama inanıyorum ki bugün adalet tecelli edecek.” ifadesini kullandı.

"TUTUKLU 32 GAZETECİ EN KISA ZAMANDA ÇIKAR"

Tutuklu bulunan 32 gazeteci için de açıklamalarda bulunan Arat, en kısa zamanda çıkmalarını temenni ederek şunları kaydetti: “Türkiye’de ne yazık ki demokrasi tamamıyla askıya alındı. Türkiye’de insanlar düşünce özgürlüklerinden dolayı haksız bir şekilde cezalandırılmakta. Haksız bir şekilde fişlenmekteler. Bunun önüne geçmek gerekir. Eğer Türkiye’de 12 yaşındaki çocuklar dahi cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla elleri kelepçelenerek ceza evlerine atılıyorsa biz gerçekten büyük üzüntü duyuyoruz. Türkiye’de 19 radyo ve televizyon haksızca kapatıldı, ekranları karartıldı. İnşallah 19 televizyon ve radyo bir an önce eski mükemmel yayın hayatlarına geri dönerler. Temennim gazete patronlarının ve iş adamlarının kayyum baskısına maruz kalmamalarıdır.”

Editör: TE Bilisim