En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz
 Bingöl merkezli 5 ilde jandarma tarafından terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyon kapsamında 10 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 5'i tutuklanırken, 5'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bingöl Valiliği tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nca yürütülen çalışmalar kapsamında, Karlıova Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile 14 nisan 2016 tarihinde, PKK/KCK terör örgütü adına faaliyet yürüttüğü tespit edilen şahıslara yönelik Karlıova ilçesi Hacılar köyü, İstanbul, Kocaeli, Antalya ve Malatya illerinde ayrı adreslere eş zamanlı olarak icra edilen operasyonlar sonucunda 10 şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, 1 şahsın ise yakalanma çalışmasına devam edilmekte olup, aramalar neticesinde 1 adet ruhsatsız av tüfeği ve BTÖ’yü simgeleyen malzemeler ele geçirilmiştir.

Faaliyet sonucu gözaltına alınan şahıslar, Karlıova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadelerinin alınmasına müteakip mahkemeye sevk edilmiştir. Mahkemeye sevk edilen şahıslardan 5 şahıs tutuklanarak Bingöl Cezaevi'ne teslim edilmiş, 5 şahıs, adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır.

Güvenlik güçlerimiz, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak maksadıyla ilimiz genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir." denildi.
Editör: TE Bilisim