Bursa’daki Gümüşhaneliler Bursa Uludağ etekleri Kirazlı Yaylası’nda hemşehriyle buluştu. Gümüşhane, Kirazlı Yaylası’na taşınmış bir hava içerisinde geçen yayla şenliğimiz Özkürtün Kadırga Yaylamızda her yıl yapılan “Otçu Göçü” havasıyla programın açılışı yapıldı.

Horonda halay başında bulunan Özkürtün, Kürtün, Torul, Şiran ve Arzular belediye başkanları gurbetteki hemşehrilerimizle beraber Gümüşhane Kadırga Yaylası’nı aratmayacak bir hava içerisinde el ele, yan yana…

Bursa Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Süleyman Akçak başkanlığında 11 derneğin beraber yaptığı yayla şenliğinde Bursa Torul Kürtünlüler Dernek Başkanı Mustafa Demirci, Gümüşhane’nin il sınırlarının değişmesinden rahatsız olduklarını dile getirdiler.

Her iki başkan kısaca şunları söyle: “Kürtün’e bağlı Bağlama, Damlı, Kırgeriş köylerimizin toprakları gasp edilerek bir başka ile verilmesi Torul ve Kürtünlüleri yok saymadan başka bir şey değildir. Siyasi gücümüz il bazında belki biraz zayıftır ama vatan, toprak, bayrak sevdamız her şeyden daha da üstün olduğunu açıkça belirtmek istiyoruz. Bugün Kirazlı Yaylası’nda olmakta gönlümüz ve yüreğimiz Bağlama, Damlı, Kırgeriş köylerindeki hemşehrilerimizle, köylülerimizle beraberdir. Biz, bizim olandan fazlasını istemiyoruz. Her zaman hak, hukuk adaletten yana olduğumuz ve haklı olduğumuz bu davamızdan da asla taviz vermeyeceğiz. Alaca Yaylası’nda, Kadırga Yaylası’nda en kısa zamanda buluşmak üzere hoşça kalın.”

Organizyonun gerçekleşmesinde emeği geçem tüm dernek başkanlarına ve programa katılan herkese teşekkür ederiz.

Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü

HABERALP HABER MERKEZİ

Editör: Kerim Öztürk