.
İNSANIN CANI BUNLARDAN YANIYOR İŞTE.. BU İŞ İÇİN YAPILMIŞ, İSTANBUL DEPREMİ İÇİN, AMA MARAŞ’TA HATAY’DA OLMUŞ DEPREM VE YIKIM, GECEYİ GEÇTİK HADİ, SABAH GÜN IŞIDIĞINDA BİR KARGO HELİKOPTERİNE ÜÇÜNÜ DE KOY,  O YOLDA İKEN YERLEŞTİRİLECEKLERİ YERLERİ BELİRLE, ÖĞLE OLMADAN KUR DEPREM BÖLGESİNDE.. 

“DEVLET” DEDİĞİN ŞEY BUDUR İŞTE.. 6 SAATTE YAPILACAK İŞİ 6 GÜN SONRA YAPAN DEĞİL..
*

AFET HABERLEŞME SİSTEMİ DEPREM BÖLGESİNDE: OLASI İSTANBUL DEPREMİ İÇİN GELİŞTİRİLMİŞTİ
(NTV - Anadolu Ajansı 12.02.2023 - 06:37)

Depremin vurduğu illerde en büyük sorunlardan bir tanesi olan iletişim problemin aşılmasına yönelik önemli bir adım hayata geçirildi. Olası bir İstanbul depremine yönelik geliştirilen afet haberleşme sistemi bölgeye sevk edildi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, yüksek noktalara kurulan ve güneş enerjisiyle çalışan 3 mobil kule ve haberleşme istasyonu ile yüzlerce ekip aracına takılı telsizler sayesinde onarım ekiplerinin iletişim ve koordinasyonu sağlanıyor.

Geçmişte, Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AŞ (Ayedaş) tarafından İstanbul’da beklenen depreme yönelik geliştirilen sistem, Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve bazı illerde halen giderilemeyen iletişim problemi nedeniyle depremi takiben İstanbul'dan deprem bölgesine götürüldü.

Sistem sayesinde onarım ekipleri, yüksek noktalara kurulan 3 mobil kule ve haberleşme istasyonu ile yüzlerce ekip aracına takılı telsizleri kullanarak, şirketin afet yönetim merkezi ve Merkezi Uzaktan Kontrol ve Veri İzleme Merkezi (SCADA) ile iletişim ve koordinasyonu sağladı.

Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit

Sistem kurulduğu alanda güneş enerjisini kullanarak kendi elektrik ihtiyacını sağlayabiliyor. Böylece şebekeye bağlanmaya veya jeneratörden destek almaya ihtiyaç duymuyor.

Editör: SEFA BUĞRA ŞENEL