Ömer Balibey

Değerli dostlarım bu gün sizlere Milli Eğitim Bakanlarımızdan Sayın Ali Naili Erdem beyi hatırlatmak istedim.

Dün kendilerini telefonla aradım çok mutlu oldular güzel bir sohbetimiz oldu. İzmir 1927 doğumlu olan bakanımız berrak hafızası ve akıcı türkçesi ile telefefonda bana Türk kültürü ve Türk Milliyetçiliğiyle ilgili çok değerli hatıralarını anlattı.

Sayın Ali Naili Erdem 1975 /1977 yılları arasında Milliyetçi Cephe (MC) hükümetinin Milli Eğitim Bakanlığını yapmıştı.

Ayvaz Gökdemir, Necdet Özkaya, Yusuf Ekinci, Hüseyin Sarı ve bunun gibi bir çok ülkücü ve milliyetçi eğitimci büyüklerimizi bakanlığa getirmiş, onlara çok önemli yetki ve sorumluluklar vermişti.

Sayın bakanımız o günün lise mezunları ve bu günün emekli olmuş binlerce ülkücü ve milliyetçi öğretmen adaylarının Eğitim Enstitülerine mülakatla alınmasına imkan sağlamıştı.

Ben de Adana Ticaret Lisesinde idareci iken, eğitim enstitüsüne ücretli olarak ingilizce derslerine gidiyordum. Buradan mezun olan binlerce idealist öğretmenimiz kuralarını çekerek ülkemizin dört bir köşesine koşarak gitmişlerdi.

Bunları tekrar konuştuk, merhum Ayvaz beyi, Necdet Hocamızı, Ahmet Nihat Akay beyi hayırla yadettik.

Ankara Çankaya'da ikamet eden Sayın bakanımız günde iki kitap birden okuduğunu, birinden sıkılırsa diğerine geçtiğini ,Türkiyenin gündemini yakından takip ettiğini söyledi.

Şu an doksan altı yaşında olan bakanımıza Allah hayırlı ömürler versin inşallah.

Haftaya Ankara'ya geldiğimde evinde ziyaret edeceğim sözünüde verdim. Bu vesile ile başta Ayvaz bey ve Necdet hocamız olmak üzere eğitime emek vermiş, hizmet etmiş ve aramızdan ayrılmış eğitimcileri rahmet ve şükranla anıyorum mekanları cennet olsun .

Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü” Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü”

Kaynak: Hasan Külünk'ün paylaşımı

Editör: Kerim Öztürk