Kahramanmaraş’ta 9 saat arayla meydana gelen depremler tüm Türkiye’yi derinden sarstı. Deprem sonucunda 30 binden fazla kişi hayatını kaybederken on binlerce kişi yaralandı.

Bununla birlikte depremden sonra alınan kararlar, arama kurtarma ekiplerinin plansızlığı ve yavaş işleyişi birçok vatandaşı isyan ettirdi. Özellikle depremin ilk saatlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin deprem karşısında kışladan çıkarılmamasına birçok vatandaş tepki gösterdi.

İktidara yakınlığıyla bilinen İHH İnsani Yardım Vakfı’na bağlı bir yetkili ise Habertürk’ün canlı yayınına bağlanarak konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Canlı yayın sırasında gazeteci Mehmet Akif Ersoy’un “Şunlar olsaydı daha sağlıklı olurdu dediğiniz bir durum var mı” sorusuna İHH yetkilisi şu yanıtı verdi:

Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit

“Devletimizin en büyük gücü, insan topluluğu olan Silahlı Kuvvetlerin anında sahaya çıkması daha iyi olurdu. Alan çok büyük, yüzölçümü açısından bir Hollanda, Belçika kadar. En büyük güç sahaya çıksaydı daha iyi olurdu diye düşünüyorum.”

Ersoy, “Yani asker geç mi çıktı yoksa az sayıda mı çıktı. O konuyu biraz açabilir misiniz” sorusuna ise “Ben bu konuda sadece gözlemimi söyledim, o konuda takip edemedik.” cevabını aldı.

Odatv.com

Editör: Kerim Öztürk