Meclis'teki tüm muhalefet partileri çocuk istismarlarının araştırılması ve engellenmesi için komisyon kurulmasına evet derken AKP'lilerin hayır oyu vermesi dikkat çekti. MHP çocuk istismarları araştırılsın dedi, muhalefet destek verdi, ama o araştırma önergesi AKP'liler tarafından reddedildi.. MHP’nin verdiği önerge AKP'li Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın tarafından açık oylamaya sunuldu.

Oylama sonucu önerge kabul edilmedi. Bunun üzerine muhalefet milletvekilleri oylama esnasında muhalefetin, iktidar milletvekillerinden fazla olduğunu ve önergenin kabul edilmesi gerektiğini savundular. Komisyon önerisi oylanırken, AKP’li vekillerin dışarıda olduğu ve ilk etapta evet oyunun çıktığı belirtildi. AKP’li Meclis Başkanı’nın oylamayı kabul etmemesinin ardından tekrar edilen yeni oylamada AKP’liler salona girerek hayır oyu kullandı. Böylece önerge reddedilmiş oldu.

Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
 
Editör: TE Bilisim