YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi
 CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk’teki 5N 1K programında önemli açıklamalar yaptı.
KURULTAY ZOR

Seçim öncesi bir kurultay yapmak için il ve ilçelerde çalışma yapmak gerekiyor. Genel seçimlere CHP Kılıçdaroğlu ile girecek.

MANSUR BEY KÖŞK ADAYI OLABİLİR

Mansur bey aslında kazandı. Ben onu Ankara Belediye Başkanı olarak görüyorum.Mansur Bey Cumhurbaşkanı adayı olabilir ama önümüzdeki süreci göreceğiz.


ADAY DEĞİLİM

Cumhurbaşkanlığına aday olmayacağım. Adaylarımız var.

PARTİ LİDERİ OLMAZ

Siyasi kimliği öne çıkmış partilerin başkanlarının o makama (Cumhurbaşkanlığı’na) aday olmalarını şık bulmuyorum.

ORTAK ADAY OLABİLİR

(Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesiyle ilgili olarak) Şu anda bir görüşme yok ama MHP ile de diğer siyasi partilerle de elbette görüşürüz. Görüşmeyeceğiz diye bir kavram yok. Eğer biz illa bizim adayımız olsun, sadece bizim adayımıza oy verelim diye bir düşünceyi de taşımıyoruz.

ERDOĞAN İÇİN KOMİSYON İSTEYECEĞİZ

4 bakanla ilgili Meclis soruşturma komisyonu kuruldu. Önümüzdeki günlerde Erdoğan için de bir komisyon isteyeceğiz. Bir başbakan ben temizim diyorsa gidip aklanacak. Erdoğan için de komisyon kurulması lazım.Onun da hesabını vermesi lazım.

Kılıçdaroğlu’ndan MYK’da revizyon sinyali

CHP MYK’da Kemal Kılıçdaroğlu, teşekkür konuşması yaparak, revizyon yapacağının işaretini verdi. Kılıçdaroğlu, “Mevcut çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, ancak bundan sonraki zorlu süreçte yeni arkadaşlarla yeni bir yönetimle yola devam edeceğim” dedi. Kılıçdaroğlu, MYK’da isimlendirme yapmazken, CHP liderinin, MYK değişikliğini hafta sonu gerçekleştirebileceği ifade edildi.

 
Editör: TE Bilisim