MHP Antalya teşkilatlarında görev yapmış il ve ilçe başkanlarının da aralarında bulunduğu partililer, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye partiyi olağanüstü genel kurultaya götürme çağrısında bulundu.

Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde gerçekleştirilen toplantıda grup adına konuşan eski Kadın Kolları İl Başkanı Zerrin Ekebil, 1999 seçimlerinde elde edilen başarıdan sonra girdikleri bütün seçimlerde hayal kırıklığına uğradıklarını, MHP'nin yüzde 8,5 ile yüzde 17 aralığında sıkıştığını ifade etti.


Ekebil, bu durumun partililerde umutsuzluk ve yılgınlık duygularının hakim olmasına neden olduğunu savunarak, şöyle konuştu:


"Hezimete dönüşen 1 Kasım seçimlerinde 80 olan milletvekili sayısının 40'a düşmesine ve bölücülerin desteklediği partinin dahi altında milletvekili çıkarmamıza rağmen, genel merkez yönetiminin başarısızlığı kabul ile öz eleştiri yerine, sanki başarı varmış gibi olduğu yer ve halde durması, parti tabanında infial yaratmıştır. Taban, artık genel başkan olmak üzere, genel merkez yönetimi ile parti içi demokrasinin hayata geçirilmesine yönelik bir zihniyet değişikliği beklentisi içerisindedir. Bu değişimi gerçekleştirme sorumluluğu, başta genel başkanımız Devlet Bahçeli ile büyük kurultay delegesi olarak seçilmiş arkadaşlarımızdadır."


"Değişim zihniyetlerle gerçekleşmeli"


Ekebil, Genel Başkan Bahçeli'nin, olağanüstü kurultaylarda genel başkanlık seçimi yapılmasını engelleyen tüzüğü değiştirmek üzere tüzük kurultayını toplaması gerektiğini, Bahçeli'nin bunu yapmaması halinde de büyük kurultay delegelerini göreve çağırdıklarını bildirdi.


Ekebil, Bahçeli ile değişim isteyen genel başkan adaylarına, süreci, partiyi küçük düşürecek fiillere sebebiyet vermeden geçirmeleri çağrısında bulunarak, şunları kaydetti:


"Türk milliyetçileri ve ülkücülerin iktidarına giden yolun açılması, üzerimizdeki umutsuzluk ve yılgınlık perdesinin yırtılması ve Türkiye'nin yeni ümitlere yelken açması için, değişim ve kurultay talebimizi kamuoyuna sunuyoruz. Değişimin, sadece şahıslarla değil, zihniyetlerle de gerçekleşmesi ve parti içi demokrasinin işler hale getirilerek, gelişimin sağlanması hedefine yönelik olması arzumuzdur."



Editör: TE Bilisim