Türkmen Yolbaşçısı ve büyük mücadele kahramanı Dr. Nefi Demirci'nin ardından... Türkmen Yolbaşçısı ve büyük mücadele kahramanı Dr. Nefi Demirci'nin ardından...
Şanlıurfa’da 1993 yılında kaldığı tahmin edilen dinamit lokumları bulundu. Dinamit lokumunun sarılı olduğu gazetenin 1993 yılına ait olduğu öğrenildi. Ormanlık alanda bulunan mühimmatlar, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

        Osmanlı Mahallesi Nene Hatun Parkı'nda kayalıklar arasındaki kabloları gören bir vatandaş, 155’i arayarak durumu polise bildirdi. Olay yerine sevk edilen Terörle Mücadele ve Bomba İmha ekipleri yaptıkları incelemede özelliğini yitirmiş 10 dinamit lokumu, bir top 10 metre ebadında saniyeli fitil, 6 elektrikli kapsül, 18 elektriksiz kapsül buldu.

        30 NİSAN 1993 TARİHLİ GAZETEYE SARILI BULUNDU

        Bu arada dinamitlerin 1993 yılına ait bir gazeteye sarılı olduğu belirtildi. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nün konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bahse konu patlayıcı madde incelenmek üzere bomba imha ekipleri tarafından alınmış, dinamit lokumlarının gazete kâğıdına sarılmış halde, akmış ve patlayıcı özelliğini yitirmiş olduğu, bahse konu yerde eski tarihlerde çakıl taşı ocağının bulunduğu, patlayıcı maddenin belirtilen tarihte taş ocağında çalışan şahıs veya şahıslar tarafından buraya bırakıldığı değerlendirilmekte olup detaylı inceleme devam etmektedir.”

Editör: TE Bilisim