Anadolu Aydınlar Ocağı Derneği olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Prof. Dr. İbrahim Öztek, genel başkanlığa bir kez daha seçilerek güven tazeledi.
Validebağ Korusu’nda bulunan öğretmenevinde gerçekleştirilen genel kurul öncesi üyeler sabah kahvaltısında buluştu.

Alfabe meselesi Alfabe meselesi

GENEL KURUL GÜNDEMİ BAŞKAN VEKİLİ HİCABİ MERAL TARAFINDAN OKUNDU

Kahvaltının ardından olağan genel kurul gündemine geçildi. Genel Başkan Vekili Hicabi Meral, olağan genel kurul gündemini üyelere okudu. 
Dr. Zülfifar Özkan’ın başkanlığında divan kurulu oluşturulurken, yine Genel Başkan Vekili Hicabi Meral tarafından Anadolu Aydınlar Ocağı’nın faaliyet raporu, kesin hesap cetveli, gelir gideri belirten bütçenin takdimi yapıldı.

OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Tüm faaliyetler Anadolu Aydınlar Ocağı üyelerince oybirliği ile kabul edildi.

VEFAT EDEN ÜYELER UNUTULMADI

Ocağın vefat eden üyeleri de unutulmazken ruhlarına Fatiha okundu. Daha sonra genel kurulun resmi açılışı öncesi İstiklal Marşı’mız hep bir ağızdan okundu ve saygı duruşunda bulunuldu.

ÜYELER SÖZ ALDI

Genel Kurulda daha sonra bazı üyeler söz alarak çeşitli konularda görüşlerini divan kurulu ve üyelerle paylaştı.

Genel Başkan Prof. Dr. İbrahim Öztek üyelere hitaben bir konuşma yaptı. Öztek, üyelere teşekkürün ardından şöyle seslendi:

SONUÇLAR MEMLEKETİMİZE HAYIRLI OLSUN

’Geçtiğimiz günlerde ülkemizi her alanda ilgilendiren Millet Vekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaşadık. Başa baş çekişmeli propaganda günlerini AAO’na yakışır bir şekilde ağırbaşlılıkla izledik. Sonuçlar memleketimize hayırlı olsun.
Seçimlerin en güzel yönü hoş olmayan bir durum yaşanmadan sağ duyu içinde gerçekleşmiş olmasıdır. Yalnız giderek artan fakirlik, pahalılık, ekonominin gidişi, doların yükselişi, Türk’e düşman yerli ve ithal hainlerin tutum ve davranışları,
15 milyona yakın göçmenin verdiği rahatsızlıklar, Son depremin açtığı yaralar ve eğitim kurumlarımıza olan etkileri, (online eğitim) önemli sorunlar doğurmuştur, doğurmaya da devam etmektedir.

ABD'NİN SURİYEYİ İŞGALİ VE GÖÇ MESELESİ

İran - Irak savaşıyla başlayan göç, BOP çerçevesinde Irak’ın ABD tarafından işgali ile devam etmiş, şimdi de ABD’nin Suriye’yi işgali ile sınırlarımız kevgire dönmüştür. 
Afganistanlı genç erkeklerin yurdumuzu doldurmalarına hiç ses çıkartılmamış, sonradan sınırlarımızın kapatılmış olduğu belirtilmektedir. Birçok Afrikalının da batıya göçünün Türkiye üzerinden gerçekleştirilmeye çalışılması ise güzel yurdumuzu yaşanmaz hale getirmiştir. 
Bu göçmenler hiçbir kültür ve eğitim programına alınmamış, askeri eğitime tabi tutulmamış, ülkemizde başıboş bırakılmıştır. Bu başıboş insanlar, bazı şehirlerimizde, Türkler buraları terk etsin çığlıkları atmakta, ülke tabelalarını değiştirmekte, Arapça ikinci dil haline gelmekte, şehirlerimizin bir kısmında nüfus değişiklikleri yaşanmaktadır. Bu durum ucuz işçi olarak bazı iş sahiplerinin iştahını kabartmaktadır. 
Her çeşit ahlaksızlık, soygun, ırza tecavüz, uyuşturucu ticareti, terörist faaliyetler ve cinayetler bunlar tarafından yapılmaktadır. 
Bunların yüzünden içte ev kira ve satış fiyatları başını almış gitmiş, işsizlik büyümüş, dışta ise batılılar vizeyi kesmiştir.

TÜRKİYE'NİN ACİL SORUNU

Doğudan, Ortadoğu’dan ve Afrika’dan taşınan insanların Türkiye’yi doldurmaları BOP’nin Türkiye’yi işgal planlarının bir başka şeklidir. Türkiye’nin en acil sorunu budur. Ekonomi ve sosyal sağlık problemleri doğrudan bu soruna bağlıdır. Türkiye kaçkınlar yurdu olmuştur. Türkiye’nin sağlığı bozulmuştur. 
Bir de yurdumuzu terk edenler vardır ki, bunlar öğrencisinden teknik adamına Türkiye’nin en akıllılarıdır. Yalnız yurt dışında okumak için giden gençlerin sayısı yılda 150 bindir. Bu da bizim aleyhimize bir beyin göçüdür. Bu zoraki göç her sorundan önce ele alınması gereken bir sorundur ve ivedi çözümü gerçekleştirilmelidir. Türk aydınının da birinci görevi budur.’’

(Anadolu Aydınlar Ocağı 2. Başkanı Erol Güler)

ANADOLU AYDINLAR OCAĞININ YENİ GÖREV BÖÜMÜ İSE ŞU ŞEKİLDE OLUŞTURULDU:
YÖNETİM KURULU: 

1. Prof. Dr. İbrahim ÖZTEK 
2. Em. Dz. Öğr. Alb. Hicabi Meral, 
3. Osman TÜRK, 
4. İbrahim KOP, 
5. İlyas TEKİN, 
6. Op. Dr. Aydın ÖZGÜL, 
7. Aynur SAYDAM, 
8. Erol GÜLER, 
9. Kamile BEKDEMİR, 
10. Nizamettin ARAS, 
11. Hasan Basri YAZICI, 
12. Sadık DÖNMEZER, 
13. Ali İhsan HASANPAŞAOĞLU, 
14. M. Zeyyad DOĞANSOY, 
15. İrfan BOLAT, 
16. Muharrem Vedat ERYETİŞ, 
17. Recep Sinan ARIKAN, 
18. Hüsamettin ÖZTÜRK, 
19. Mustafa COŞKUN, 
20. Yusuf KORKMAZ, 
21. Zübeyir Tolga Çiler, 
22. Sinan AKAR. 

DENETLEME KURULU 
1. Hasan EKŞİOĞLU, 
2. Cemal ÇELİK, 
3. Sevtap Can TIRAŞ, 
4. Dr. Behçet KARA, 
5. Köksal CENGİZ, 
6. Aykut KARLUVALI.

İLİM VE İSTİŞARE KURULU  
1. Prof. Dr. Yümni SEZEN, 
2. Dr. Zülfikar ÖZKAN, 
3. Dr. Sırrı AKSU, 
4. Sabri ŞENEL, 
5. Prof. Dr. Mustafa YAYLACI, 
6. Timsal YILDIRAN KARABEKİR, 
7. Prof. Dr. Ömer BEYAZID, 
8. Mehmet ÖZÇELİK, 
9. Mehmet Şadi POLAT, 
10. Prof. Dr. Lütfü BAŞ, 
11. Sami ÇELİK, 
12. Op. Dr. İbrahim Ethem ÖKÇESİZ, 
13. Galip Ziya YALÇINKAYA, 
14. Burhan AKGÜN, 
15. Tülay SEZEN, 
16. Prof. Dr. Arif ŞANLI, 
17. Mustafa Selçuk GÖKSU, 
18. Mürsel ASLAN, 
19. Dr. Mustafa KAVLU.

Editör: Kerim Öztürk