Hükümet, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen, “4. Yargı Paketi” olarak bilinen, İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü Bağlamında Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın 8.maddesi üzerinde değişiklik önergesi verdi.
Kabul edilen önergeye göre, Terörle Mücadele Kanunu’nun 6. maddesinin 2. fıkrasında tanımlanan terör örgütlerinin bildiri ve açıklamalarını basmak ve yayımlamak, 7. maddesinin 2. fıkrasındaki terör örgütünün propagandasını yapmak ve yasa dışı toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılma suçunu işleyenler hakkında, ayrıca “Terör örgütüne üye olmak” suçundan dolayı ceza verilmeyecek.

Böylece yüzlerce terörist serbest kalacak.
Binlerce şehidimizi hiç hesaba katmayanlar ,bu teröristler serbest kalırsa,şehit ailelerinin yüzüne nasıl bakacaklar? O mezarlıkların yanından nasıl geçecekler? Ama onunda çaresini bulurlar. Milletin yüzüne baka baka yalan söyleyenler, kıvırarak bu sorunuda hallederler.

Son on yılda Türkiye’nin iç ve dış borçları endişe vericidir.Borç ,on yılda 10 kat artmıştır. Cari açık aynı şekilde çok tehlikeli boyutlardadır. IMF borcunu sıfırlamakla övünenler, ülkeyi soktukları borç batağından hiç bahsetmemekte ve bu konuda da milletin aklıyla dalga geçmektedirler. Kişi başına düşen milli geliri heryıl açıklıyorlar ,ancak evine ayda asgari ücrete denk gelen para kadar para girmeyen binlerce,milyonlarca insan var. Kişi başına düşen borç 10 yılda 10 kat artmıştır.



Türkiye’ye giren sıcak paranın ranta yönelmesiyle üretimi olmayan bir ülke konumuna düştük. bunun sonucu olarak,kredi kartı borçlarından dolayı intihar sayısı oldukça arttmış durumdadır. Doğal olarak bankacılık kesiminin borç hacminde önemli oranda bir artış söz konusudur. Bu şartlarda enflasyon hedeflerinin tutturulması imkansızdır. Nitekim, ilk 2 yılda yüzde 10′ların altına kadar gerileyen enflasyon, son 8 yılda yerinde saymakta, hatta iki rakamlı haneleri zorlamaktadır. Buna karşılık işçi, memur, emekli maaşlarında yapılan artışlar komik rakamlardır.

Böyle bir ekonominin zam ve vergiye yönelmesi kaçınılmaz hale gelmekte, bu durum zaten büyük sıkıntı içindeki vatandaşı canından bezdirmektedir.Ancak tüm bu sıkıntılar Türkiye'nin başında kılıç gibi iken ,bölücü başı lüks içinde yaşatılıyor. Açılım için harcanan paralar acaba ne kadar ? Daha ne kadar para harcanacak? Bunun hesabını bilmek isteriz.

Yeni yapılacak anayasada da gündemde olan ilk maddeler bölücülerin istediği gibi hazırlanacağa benziyor.Adım adım hainler isteklerine ulaşmış olacaklar. İmralı'da lüks bir hayat süren bölücü başını ,birileri yavaş yavaş serbest bırakmanın peşinde. İkili ilişkiler o kadar ilerledi ki küstahlaşan Karayılan, Kandilden ''Türkiye'ye dönüp Kürtlerin hakları için siyasi rol üstlenmek istiyorum.''diyor. Bu cüreti nereden buluyor?

Birilerinin, Öcalanla görüşen şerefsizdir dediği,ancak herşey ortaya çıkınca şerefin yerlerde süründüğü ortada iken ,tüm bu verilen sözlerden hainler cüret aldılar. Başka söze gerek yok. PKK ve Öcalan istekleri ikili ilişkilerle de sınırlı kalmadı,Akil denen adamlar tarafından da halka anlatılmaya başlandı. Ancak gittikleri her yerde tepki ile karşılanıyorlar.Önceki gün Kocaeli'nde de tepki ile karşılanan akiller kaçacak yer aradılar.Bu millet gerizekalı değil ,durum ortada,Türkiye'nin bölünmesini millet istemiyor.Akil denen adamlar ancak AKP,BDP ,CHP nin Kürtçü kanadı ve yandaş sendikacılarla görüşürler ,nitekim öyle oluyor. Onlarla görüşmek zaten birşeyi değiştirmez. Önemli olan Türk Milletinin kararıdır.Bir milletvekili bu duruma ''İt ürür kervan yürür demiş.'' Beriki kervanı hatırladıkça uykuları kaçıyor.Evet eskiden beri( it ile kurdun mücadelesi vardır) devam ediyor.

Pekala bu ülkenin hakiki Akil Müslüman Türk Aydınları da karar aldılar ,yollara düşüp bu yapılan açılım safsatası Türkiye'yi böler ,diyerek durumu Türk Milletine anlatacaklar. Bu ülkede,beş kilogram çiçek yağına satılmayacak milyonlarca şerefli insan vardır.Bunu da hesaba katmak lazımdır.

Türk,Kürt,laz,Çerkez vs bir bütündür ,onları lime lime edip ayırma fırsatı Allah bölücülere vermeyecektir. Kürt vatandaşlarımız şunu iyi bilmeliler ;Türk Milliyetçilerinin derdi bölücü pkk iledir,emperyalist oyunlara gelenlerledir.Kürt vatandaşlarımızla herhangi bir sorunumuz yoktur,zaten kız alınıp verilmiş ,iç içe yaşayan ,birlikte ağlayan ve gülen akrabalarız, topluluğuz .Kurtuluş savaşını birlikte kazanmadık mı? Emperyalist oyunlara gelenler, vatandaşlarımız arasına nifak sokmayı başaramayacaklardır .Bayrak rüzgar almıştır.Türk Milleti uyanıyor artık,birileri onun için ileri geri konuşuyor...
İl,ilçe,köşe ,bucak açtı çağrıya kucak... Türk Milleti bölünmez bir bütündür,parçalanamayacak !Rüzgar bekleyen bayrak önce Bursa'dan,şimdide İZMİR'DEN yola çıkmıştır.Bu millet gereğini yapacaktır ,yapacak...İnşallah...
Saygılarımla...
Cevat Nas