Bugünkü dillendirilen ileri demokrasi ,eyalet ve başkanlık sistemleri sürecinde ,Türkiye'de, Türklüğü ve Türk Milliyetçiliğini en yetkili kişi konumundakiler yerden yere vurmakta ,ayaklar altına almakta, birileri utanmadan sıkılmadan bu ulvi değerleri çiğnemeye çalışmaktadırlar. Kurtuluş Savaşını kazanan ,30 Ağustos Zafer Bayramı ve diğer milli bayramları kutlamamıza vesile olan Mustafa Kemal ve arakadaşlarındaki Türk'ün Milliyetçi ulvi ruhu, o zamanda birileri tarafından ayaklar altına alınmaya çalışılmıştı.Bugün PKK ya devlet kurdurmaya çalışan İmralı yolundakiler barışı tıkayan yegane unsurun TÜRK kelimesi olduğunu açıkca söylüyorlar.Belli yayın kuruluşları koro halinde Türk Milliyetçiliğini yerden yere vurarak,demokrasinin ve bölünmemize sebep olacak barış sürecini tıkayan sebep olarak , Türk kelimesinde buluyorlar.Onun için yeni anayasa çalışmaları TÜRK kelimesine endekslenmiş durumda .Hatta bazıları varki iç dünyalarında çoktan Türklük'ten istifa etmiş durumdalar .Bu istifa meselesini şimdiki Türk ve Türk Milliyetçiliği düşmanlarının, Kurtuluş Savaşı sırasındaki ağa babalarından biri olan Din Dersleri almış,imamlık yapmış,hocalık yapmış 1900 -1994 yılları arasında ''Devlet-i erkan tarafından ''Huzur Dersleri''ne kabul edilmiş olan,sonra da meclise giren, Şeyhül İslam da olan Mustafa Sabri Efendi görüşünü şöyle bildiriyor: Sevr Antlaşması imzalansın. Tek kurtuluş yolu var. O da İngiliz himayesi.İngiliz Muhipler Derneği'nin kurucuları arasında yer alan bu zatın ağzına bakılsa idi bugün TC Devleti olacak mıydı acaba? Sizin isminiz,Mehmet veya Ayşe olacak mıydı acaba?


    Mustafa Sabri Efendi Kurtuluş savaşı'nın kahramanlarına İktam Gazetesindeki köşesinden ''Kudurmuş Haydutlar '' diye yazılar yazıyor,bildiriler basıyor,bu bildirileri İNGİLİZ UÇAKLARIYLA halkın okuması için havadan attırıyordu. Kurtuluş Mücadelesini başlatanlar için ''ÖLÜM FERMANI'' kaleme alan bu beyefendi ,İngiliz,Fransız ve Yunanlılara karşı mücadele başlatan Türk Milliyetçilerinin (Atatürk ve silah arkadaşlarının)öldürülmeleri için ,her Müslümanın dini görevidir ,diyerek ve bu uğurda ölenler ŞEHİTTİR fetvasını da vererek ,Milli mücadeleyi engellemeye çalışmışlardır. Bu beyefendi ve bunun gibiler ''Yalnız Müslüman ve insan olarak kalmak üzere,Türklükten Allahın huzurunda istifa ediyorum ... Tövbe yarabbi,tövbe Türklüğüme diyerek ,beni Türk milletinden addetme '' diye Allaha yalvarıyor.Arap milliyeti ile iftihar etmenin daha uygun olacağını yazdığı bir şiirde de dile getiriyor.Bu gibilerine rağmen Kurtuluş Savaşı başarılınca , bu beyefendi, ailesini de yanına alarak bir İngiliz yük gemisi ile Mısıra kaçıyor. Bugün Türk müsün ,Müslüman mısın ? Sorusunu eğer birileri hala soruyorsa ,anlayın ki o şahıslar bu hainlerin uzantılarıdırlar. Çünkü bizler hem Müslümanız ,hem de Türk'üz. Allah bizi Türk yarattı,İslamla da şereflendirdi. Gerisi fitne ve fesattır ,vesselam...

    Bu herşeyi biz biliriz ,en akıllı insanlar biziz diyen ve izlenilen yanlış politikalarla, Türkiye'nin çevresinde bir tane dostu kalmış mıdır?. ABD ye kemkümlü laflar ediliyor,sitemler yapılıyor,bunlar sadece içe dönük oy tahvillerinin hesabıdır.Anlaşılan halk bir daha kandırılacaktır. Komşularla en fazla ilgi ve alaka Kuzey Iraktaki Kürdistanla kuruluyor. Ticaret hacmi gitgide artıyor. Heyetler birbiri peşine gidip geliyor.Birileri anlaşılan Türkiye'nin topraklarında gözü olan ve bizi parçalamak için yıllardır mücadele eden Barzani,Talabani, Öcalan'ı çok sevmiş görünüyorlar.Gözler Güneyimize dikilmiş, PKK ya verilen sözler ne ise onların sonucu , nefesler tutulmuş bekleniyor. Tepkiler geldikçe yol güzergahı çok yavaş ilerliyor diyerek , PKK eylemleri başlayabilir tehditleri yapılıyor.

    Şimdi ABD 'nin Suriye'ye saldırması beklenirken' batılı bazı ülkeler (İgiltere, Fransa vb) Suriyeyi vurmaya desdek vermeyeceklerini , savaştan yana olma dıklarını duyuruyorlar. Türkiye ,ABD,İsrail bu durumda birlikte hareket etme ve yol arkadaşlığı yapmada ön sıralarda gözüküyorlar. Esat'a karşı planlamalar yapıyorlar .Eğer Suriye vurulursa ölenler yine Müslümanlar olacak.Gelinen sonuca göre , yukarının esip gürlemesini, Türkiye 'nin İsrail karşıtlığı ve ABD için söylediklerini nereye koyacağız?Bu ne perhiz ,bu ne lahana turşusu babından...Türkiye taraf olacağına Müslüman kanı akmaması için orta bir yol bulup aracı olmalıydı.Olan yine Müslümanlara olacak.Irakta neler olduysa (Katliamlar,talan,ırz ve namus düşmanlığı, sömürü vb) Suriye'de de aynısı olacaktır. Şimdiye kadar tüm öldürülenlerin ve bundan sonraki mezalimlerin sorumluları en başta Türkiye ,Esat ve karşıtı liderler,ABD,İsrail olmayacak mı? Masum insanlar ,birbirine kırdırılan Müslümanlar bu dünyada rahat yüzü görmeyecek mi? Tüm bu katliamlar ,insanlığın yerlerde sürünmesi hep devam mı edecek ?

    Allah Türk Milletini ve İslam Alemini Korusun. Amin...
    Saygılarımla...
    Cevat Nas