Zafer Partisi Genel başkanı Ümit Özdağ, X hesabından Hatay'a dair açıklmalarda bulundu. Özdağ'ın açıklamaları şu şekilde: 

Gümüşhane Harşit’in Bahtı Kara Kızları Ve Gelinlerinin Acı Hikayesi! Gümüşhane Harşit’in Bahtı Kara Kızları Ve Gelinlerinin Acı Hikayesi!

✅Hatay’da durum çok kritik. Hataylılar ve Hatay siyasetinin önde gelen isimleri AKP dahil kentin geleceği konusunda büyük bir endişe içindeler.

✅Hatay’da 6 Şubatta jeolojik deprem oldu ancak 6 Şubat öncesinde ve sonrasında gerçekleşen demografik deprem kenti daha ağır bir tehdit ile karşı karşıya bıraktı.

✅Deprem sonrasında Türkler Türkiye’nin değişik yerlerine yerleşirken Suriyeliler kaldılar ve oransal olarak arttılar deniliyor.

✅Hatay valiliği 1 milyon 670 bin Türk 429 bin Suriyeli olduğunu söylüyor.

✅Ancak başta gazeteciler olmak üzere Hatay’ın ileri gelenleri Türk nüfusun 1 milyona gerilediğini (depremden önce 630 bin olan su abonesi sayısının şimdi 230 bin olduğunu söylüyorlar) Suriyeli nüfusun ise 1 milyona yaklaştığını ileri sürüyorlar.

✅ Resmi 429 bin rakamı gerçekçi değil. Reyhanlı’nın nüfusu 435 bin. Bunun 325 bini Suriyeli. 15 bin Türk vatandaşlığı almış Suriyeli ile Suriyeli sayısı Reyhanlı’da 340 bine yükseliyor.

✅Depremden sonra Türk esnaf azalırken Suriyeli esnaf sayısı artmış.

✅Sıuriyelilere tarımda olan ihtiyaç artmış.

✅Organize sanayiye giren Suriyeli çıraklar kalfa olmuşlar.

✅Türk patronlar sanayide Suriyeli çalıştırıyorlar ancak Suriyecilerin niyetleri ile ilgili içlerinde şüphe olduğunu gizlemiyorlar.

✅Hatay’ın dayanmanını sonuna geldiğini ifade ediyorlar. Hatay’a özel bir ilgi gerektiğini bütün Hataylılar ifade ediyorlar.

✅Hatay valisinden genel bir memnunluk var. Çok çalışkan ve samimi olduğu ifade ediliyor.

Editör: Kerim Öztürk