Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!

Ülkü Ocakları Ümraniye ilçe Başkanı Oğuzhan Coşkun, Ümraniyeli gençleri Ülkü Ocakları'na davet etti. Yapmış olduğu yazılı açıklamada gençlerin içinde bulunmuş oluğu durumu özetleyen Başkan Coşkun, “Dünyanın en büyük gençlik teşkilatı haline gelmiş Ülkü Ocakları olarak gençliğimizin dalından, kökünden kopmasını istemiyoruz ve kopmaması için de elimizden gelenden fazlasını yapmak zorundayız ve yapacağız” dedi.

Ümraniye’de yaşayan gençlere seslenen Başkan Oğuzhan Coşkun, gençleri Ülkü Ocakları’na davet ederek açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkü Ocakları’nın dünyanın en büyük Sivil Toplum Kuruluşu olduğu herkesçe malum bir gerçektir. "Değerli Ümraniyeliler yaklaşık 3 yıl önce Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Ümraniye ilçe başkanlığı görevine atanmıştım. Atandığım günden itibaren Ümraniyeli vatandaşlarımıza ulaşmak amacıyla çeşitli çalışmalar yaptık; Ancak bunca faaliyet ve çalışma neticesinde ulaşamadığımız vatandaşlarımız olduğu düşüncesiyle bu yıl herkese ulaşmak için daha çok çalışacağız. Bu vesile ile tüm Ümraniyeli hemşerilerimi sevgi ve saygı ile selamlarım.”

DÜNYANIN EN BÜYÜK GENÇLİK TEŞKİLATI

“Ülkü Ocakları 1968 yılında kurulmuş ve bugün dünyanın en büyük gençlik teşkilatı haline gelmiştir. Gençlik teşkilatı olmamız münasebetiyle bugünkü sorumluğumuz oldukça fazla ve önemlidir. Günümüzün maalesef en büyük sorunlarından biri hiç kuşkusuz gençliğimize yönelik bilinçli ve sinsice saldırılardır. Gençliğimiz bir taraftan milli ve manevi değerlerinden koparılmaya çalışılırken diğer taraftan madde bağımlılığı, sosyal medya hastalığı ve popüler kültür adını verdiğimiz kültürel erozyonla karşı karşıyadır. Bu durum belki de günümüz Türk devletinin en büyük problemidir. Zira gençliğimiz köklerinden ve değerlerinden koparılmaya çalışılmaktadır.”

GENÇLİĞİMİZ BÜYÜK BİR BOŞLUK VE BUNALIM İÇİNDEDİR

“Ülkü Ocakları olarak gençliğimizin dalından, kökünden kopmasını istemiyoruz ve kopmaması için de elimizden gelenden fazlasını yapmak zorundayız ve yapacağız. Ülkemiz nüfusunun genç oranı dikkate alındığında gençlerin önemi gelecek açısından çok değerlidir. Gençliğimiz maalesef büyük bir boşluk ve bunalım içindedir. Bunun üstesinden gelmek için özellikle kültür, sanat ve sportif faaliyetler hususunda önemle duracağız.

Ülkü Ocakları’nın fikri olarak yapılanmasında kurumsallaşmasında çok değerli ve önemli bir yeri olan büyük fikir adamı Türkmen ağası Dündar Taşer beyin 'Doğruda birlik doğrudur, yanlış da dahi birlik doğrudur; zira birliğin kendisi doğrudur' ifadesiyle bu anlamlı sözü kendimize düstur edinerek hiçbir kardeşimizi, hemşerimizi ve ülküdaşımızı gönül halkamızın dışında tutmadan, gönüllere girmek ve gönülleri kazanmak arzusundayız. 

Tüm Ümraniyeli gençlerimizi ocağımıza bekliyorum.” 

Editör: SEFA BUĞRA ŞENEL