Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
 Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki hendek ve barikatları kaldırmak için polis tarafından operasyon düzenlendi. Operasyonda ölü ve yaralıların olduğu belirtildi.

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması sırasında, PKK yandaşlarıyla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 kişi hayatını kaybetti.

Yüksekova'nın Cumhuriyet Mahallesi'nde bugün PKK yandaşlarının kazdığı hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için polis operasyon yaptı. Çok sayıda polisin katıldığı operasyonda, öğle saatlerinde ara sokaklarda bulunan göstericiler, polise taş, molotof ve havai fişeklerle saldırdı. 

Ardından güvenlik güçleriyle PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) mensupları arasında çatışma çıktı. 

Çatışmada silahla yaralanan Çetin Dara ve Doğan Doğma kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesi'nde doktorların çabalarına rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Keneklerin kısmen kapandığı ilçede operasyonlar sürüyor.

Editör: TE Bilisim