Kayseri’nin Melikgazi İlçesi’nde bu sabah yolcu otobüsü, durakta yolcu alan halk otobüsüne çarptı. Kazada yolcu otobüsünün muavini 28 yaşındaki Muhammet Dilbaz öldü, 5’i ağır 30 kişi yaralandı. Kaza nedeniyle Kayseri- Malatya karayolunda trafik akışı bir süre aksadı.

Melikgazi İlçesi’nin Kayseri- Malatya karayolu Mimarsinan kavşağında bugün saat 07.20’de meydana gelen kazada, Ankara’dan Kahramanmaraş’a giden İbrahim Türcan yönetimindeki 46 LV 200 plakalı yolcu otobüsü, Mimarsinan mahallesi yönüne giden ve daha çok ortaokul ve lise örgencilerinin bulunduğu, duraktan yolcu alan Kenan Yüksel yönetimindeki 38 AB 141 plakalı halk otobüsüne çarptı. Çarpmanın etkisiyle, yolcu otobüsünün ön tarafında bulunan muavin Muhammet Dilbaz ile bazı yolcular ağır yaralandı.


En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz

Muavin Dilbaz, 112 ve Büyükşehir Belediye itfaiyesi ekiplerce sıkıştığı yerden çıkarılırken, olay yerinde yaşamını yitirdi. 5 ağır yaralı Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe ile Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Hafif yaralanan iki otobüsteki 25 kişi ise, kaza yerinde tedavi edildi. Bu arada kazanın etkisiyle halk otobüsünde bulunan öğrencilerden bazıları fenalık geçirdi.

Kazanın ardından her iki otobüs sürücüsü gözaltına alındı. Trafik kazası nedeniyle Kayseri- Malatya karayolunda ulaşım bir süre aksadı. Bu arada kazayı karşı şeritten görüp seyretmek isteyen araç sürücüleri nedeniyle olay yerinde maddi hasarlı 2 kaza daha meydana geldi. Trafik polisleri ve Asayiş Şubesine bağlı ekipler, olay yerinde toplanan vatandaşları uzaklaştırmakta zorlandı. Bir çok vatandaşın da kaza yerinde ellerindeki cep telefonlarıyla görüntü çektikleri dikkati çekti.


Editör: TE Bilisim