AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?
 Ankara Mimarlar Odası Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan hakkında, AnkaraBüyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e hakaret ettiği gerekçesi ile açılan davanın dördüncü duruşması yapıldı. Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesi, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın tanık olarak dinletilmesi talebini reddetti. 

Ankara 35. Asliye 
Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanık Tezcan Karakuş Candan ve avukatı Turgut Kazan ile Melih Gökçek’in avukatı Çağrı Alkan katıldı. 

Daha önce ispat hakkı için 
Bülent Arınç’ın tanık olarak dinletilmesi talebinin olduğunu hatırlatan Avukat Çağrı Alkan, Bülent Arınç'ın tanık olarak dinlenecekse dinlendikten sonra, dinlenmeyecekse esas hakkında savunma için süre verilmesini talep etti.
Müvekkilinin sözlerinin değer yargısı ifadesi olduğunu vurgulayan Avukat Turgut Kazan, “Bir olgu isnadı değildir. Buna göre bir değerlendirme yapılmalıdır. Bugün karar verilmesini istiyoruz. Bunun için katılan vekiline 1 -2 saat süre verilsin.” dedi.

Beyanların ardından 
Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Can Aysan, ara kararlarını açıkladı. Avukat Kazan’ın ‘değer yargısı’ beyanına atıf yapan Hakim Aysan, Bülent Arınç’ın ispat hakkı için tanık olarak dinletilmesi talebinin usul ve yasaya aykırı olduğundan reddine karar verdi. Hakim Aysan ayrıca Melih Gökçek’in avukatına esas hakkında beyanda bulunması için süre verilmesine karar verdi. 

Tezcan Karakuş Candan, yaptığı bir basın açıklamasında, “Parselasyon paylaşımına girenler, kimin rant için çalıştığını herkes biliyor” ifadeleri nedeni ile sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret suçundan hakkında dava açılmıştı.
Editör: TE Bilisim