Türkülere, filmlere konu olan postacının tarihsel imajı toplumda olumlu olmuştur. Ancak, bugün durum çok farklı. Artık postacı kapıya pek olumlu haberle gelmiyor. Ancak ben PTT ile ilgili farklı bir duruma dikkat çekmek için bu yazıyı yazıyorum. Umarım bir muhalefet vekilinin dikkatini çeker ve mecliste soru önergesi haline gelir.

* * *

İşim gereği birçok kargo firması ile çalıştım. Kargo firmasında temelde üç vasıf ararız.

- Uygun fiyat.

- Hızlı teslimat.

- Kargonun hasarsız bir şekilde doğru adrese teslim olması.

* * *

Son dönemdeki yüksek Maliyet Enflasyonundan taşımacılık sektörü de nasibini aldın. Son bir yılda kargo maliyeti üç katına çıkınca 5 yılı aşkın çalıştığımız firmayı değiştirmek durumunda kaldık ve bugüne kadar (20 yılı aşkın süredir faaliyet yürütüyoruz) ilk defa çalıştığımız PTT ile anlaştık.

* * *

YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı

Daha sözleşme aşamasında PTT'nin çağdaş işletmeciliğe uygun olmayan bir takım garip hallerini keşfetmiştik. Malum dijital çağı yaşıyoruz ama devletin bu kurumunun online arayüzü adeta kağnı gibi. PTT ile çalışan esnaflar sanırım neyi kastettiğimi çok daha iyi anlarlar.

* * *

Ama asıl sorun şu; yaklaşık üç aydır çalıştığımız PTT daha 3 günden evvel kargo teslimi yapmadı. Bir haftayı aşkın sürede teslim edilen hayli kargomuz var. Hatta bir ayı bulanlar var. Teslim olmadığı halde sistemde teslim oldu gibi görünen mi dersin! Farklı adrese bırakılan kargo mu dersin! Kısacası bir kargo firmasında istenmeyen hangi vasıf dersen onlarda. Devlet kurumudur diye güvendik ama...

* * *

Kargo firmalarının kötü hallerini gördük ama böylesini ilk defa görüyorum. Şu an diğer kargolar genelde 1 günde teslimat yapıyorlar. Şehir içi aynı gün yapanlar bile var. Yahu! Kağıthane'den Esenyurt'a kargo gönderdik PTT tam 15 gündür teslim edemedi.

* * *

Uzaya araç gödermeyi geçtim İstanbul'da bir ilçeden diğerine nakliye yapın kurbanınız olayım. Devletin kadim bir kurumuna bu hal yakışıyor mu? Lütfen sesimi duyan vekil olursa konuyu meclise taşısın isterim. Talep edilirse ben kendilerine belge de veririm..

İsmail Sağır

Editör: Kerim Öztürk