6'lı masanın açıkladığı bildirinin 12'nci maddesi ne anlama geliyor dersiniz? İstanbul, Ankara BBB uygun görülmesi halinde CB yardımcılığına getirebilmesi neyin hazırlığı?
Bunu sadece İmamoglu, Yavaş'ın şahsında gösterilen bir tercih olmanin ötesinde ne anlama geliyor biliniyormu ?
Hani Kılıçdaroğlu ben iktidar olursam "Yerel Yönetimler Özerklik Şartını" uygulayacağım vaadinde bulunmuştu ya belediye başkanlarını hem de Cumhurbaşkanlığı sistemi içerisine yetkilendirmek Eyalet Sistemine bir geçiş hazırlığı değil mi?
İşte burada bir bit yenigi var. Kişileri tercihleri bir yana bırakırsak sistem üzerinden çaktırmadan bir hazırlık yapıldığı anlamak için kahin olmaya gerek var mı?
Zira Güçlendirilmiş Parlenenter sisteme geçilebilmesi için Anyasa degişikliği, halk oylaması
süreci en az 3 yılı alacağı Meclis çoğunlugu  olmadan neticeye varilamiyacağı, halk oylamasının red ile sonuclanması halinde Cumhurbaskanlıgı sisteminin sona ermiyecegı bilindigi halde iki belediye baskanının Cumhurbaşkanlığı sistemi içine monte edilmesi emsal teskil edeceğınden diğer Büyukşehir BB'lıklarınıda dahil edilmesinin önünü açacağından tam bir eyalet sistemine geçiş degil mi?
Oldu olacak Valileride halk oylamıyla seçilsin denilecek önerileride gündeme getirilip adına ne denilirse denilsin yerel özerk yonetimlerden oluşan bir devletemi dönüşecegiz. İsteyen abartıyorsunuz deyin ancak Anayasamizın 66.nci maddesindeki Türk isminin çıkarılması dahil önceden hazırlanıp İbrahim Kaboglu'nun açıkladıgı şimdilik unutturulan  ilk 4 maddesi dahil Anayasa degişikligi taslağı zaten bir projenin hazırlığı değil miydi?
Türk aydinları olarak tek bir siyasi pencereden bakmadan olacakları ön görerek bir vatan borcu Atatürk'ün emanetine  sahip çıkmak yükümlülügü değil mi? 

Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit

Aytaç Taşyürek

Editör: Kerim Öztürk