Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu bugün Brüksel'de yaptıkları görüşmenin ardından, Türkiye'nin Yunanistan'ın BM Güvenlik Konseyi'ne daimi olmayan üye olarak adaylığını destekleyeceğini açıkladı.

Yunanistan, Türkiye'nin Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün (IMO) genel sekreterliğine adaylığını destekleyecektir.

Yunanistan ve Türkiye dışişleri bakanları, depremzede Suriye ve Türkiye için düzenlenen Uluslararası Bağış Konferansı oturum aralarında yaptıkları sohbette, son dönemde yaşanan destek telefonlarının ardından iki ülke arasındaki havanın değiştiğine odaklandılar. yaşadıkları trajediler.

İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias

Dendias, Tempi'deki kazanın ardından Çavuşoğlu'na bir kez daha teşekkür ederken, Türk dışişleri bakanı da Yunan mevkidaşına hem telefon görüşmesi hem de Türkiye'nin depremzede bölgelerini ziyareti için teşekkür etti. .

Dendias, "Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Brüksel'de yapıcı bir görüşme gerçekleştirdik. Görüşmenin ardından bugün Türkiye ve Suriye halkına destek için düzenlenen Uluslararası Bağışçılar Konferansı'nın salonuna birlikte yürüdük ve girdik." 

Editör: Kerim Öztürk