Tüm sorumlu üç beş müteahhit mi?

Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü” Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü”

Deprem sonrası Türkiye'yi bekleyen büyük tehlike!

TSK neden deprem bölgesine anında müdahale etmedi?

Yağmacılara karşı yeterince önlem neden alınmadı?

Erdoğan'ın deprem açıklaması!

Depreme Erdoğan “kader” demişti, Hatipoğlu: “Kader bu değil”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın deprem için “kader” ifadelerinin ardından İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu’ndan “Kader bu değil” çıkışı.

14 Mayıs seçim tarihi ertelenecek mi?

Seçim iptal mi olacak?

Erdoğan’ın “İmar barışı” arşivi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Haziran 2018 seçimleri öncesi imar barışıyla ilgili yaptığı konuşmaların videoları sosyal medyada gündem oldu.

Türkiye'yi yasa boğan 10 kenti etkileyen Kahramanmaraş depremlerinin neden olduğu yıkımlar bir kez daha büyük oranda güvencesiz, çürük, kaçak binalara getirilen imar aflarını gündeme getirdi.

Muhalefet partilerine mensup milletvekilleri, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Haziran 2018 genel seçimlerinden önce imar barışı adı altında yürürlüğe giren uygulamayla ilgili Gaziantep ve Hatay'da yaptığı konuşmaları paylaştı.

Borsa İstanbul kapalı kalabilir

Borsa İstanbul geçen hafta çarşamba günü işlemleri durdurdu ve 15 Şubat’ta yeniden açılmasını öngörüyor. Ancak uzmanlar yatırımcıya yönelik doyurucu açıklama yapılmadan ve önlemler alınmadan açılışın yine aynı etkiyi yaratacağına dikkat çekiyor.

Büyük deprem felaketinin acılarıyla boğuşan Türkiye’de borsa geçen hafta pazartesi ve salı günü sert düşüşlere rağmen açık kaldı. Çarşamba günü iki kere devre kesicinin tetiklenmesinin ardından borsa 15 Şubat günü açılacak şekilde kapatıldı.

Yabancı ocakta 674.5 milyon dolar satış yaptı

Yabancı yatırımcılar, Borsa İstanbul’da ocak ayında 674.5 milyon dolar net satış gerçekleştirirken; toplam alım ve satış işlem hacmi 97 milyar 329.6 milyon dolar seviyesinde oluştu.

Hammadde tedarikinde aksamalar yaşanabilir

Özellikle tekstil hammaddesi üretimi ve ticaretinde büyük potansiyele sahip olan deprem bölgesinde toparlanmanın uzun süreceği ve Türkiye’nin tekstil üretiminin bu durumdan olumsuz etkileneceği belirtiliyor. Depremzede bölgelerdeki üretim kaybının, aynı işi yapan diğer bölgelerdeki sektör temsilcilerinin kapasite artırarak karşılayabileceği dile getiriliyor.

Türkiye 2022'de 48.8 milyar dolar 'açık' verdi

Cari işlemler dengesi, aralık ayında piyasa beklentilerinin üzerinde geldi. Cari açık aralık ayında 5.9 milyar dolar olarak kayıtlara geçerken, 2022 yılında cari açık 48.8 milyar dolarla 9 yılın zirvesinde gerçekleşti. Net hata noksan kalemi de 24.2 milyar dolarla tarihi zirvede...

HABERİN VİDEOSU İÇİN RESMİN ÜSTÜNE TIKLA:

Deprem borsa, imar barışı ve seçim tarihi! Asrın felaketi!!

Editör: Kerim Öztürk