Kahramanmaraş merkezli 2 depremde hasar gören birçok bina, pazartesi akşamı Hatay'ın Defne ilçesinde 3 dakika arayla meydana gelen 6.4 ve 5.8'lik depremlerde yıkıldı. Hatay Antakya'daki Mustafa Kemal Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne bağlı 7 katlı lojman da bu depremlerle tamamen yıkılan binalar arasında. Binadan geriye sadece yangın merdiveni ve yangın merdiveninin üzerinde olan güvercinler kaldı.

Yıkılan ve ağır hasar alan binlerce bina varken çok sayıda kullanılamaz hale gelen binaya da "az hasarlı raporu" verildiği bilgileri sosyal medyada gündem oldu.

Avukat Tugay Bek, Gürgen Paşa Mahallesi'nde Mustafa Kemal Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nin  misafirhanesine yıkılmadan önce "az hasarlı" raporu verildiğini duyurdu. Twitter hesabından olaya ilişkin paylaşım yapan Bek, paylaştığı videoda, "Hasar tespitini açtığımda az hasarlı görünüyor ama bizim binamız dün yıkıldı. Zaten daha önceki paylaştığımız resimlerde de binanın kolonları kırıktı. Bu hasar tespitini kim, nasıl yaptı anlamıyorum. Umarım yetkililer buna bir açıklık getirir" diye konuştu. 

Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?

Bek'in çektiği diğer videolarda lojmanlarda yaşayan öğretim üyeleri ise şunları söyledi: Birinci kat çökmek üzereydi kolonlar kırılmıştı. Binaya girmedik, öylece bekledik. Daha sonra e devletten hasar tespit sorgulaması yaptığımızda bu binanın az hasarlı olduğu görülüyordu. Bina ayakta zor duruyordu zaten. Geçen günkü depremde de tamamen yıkıldı. Eğer birisi az hasarlı raporuna itibar edip binaya girmiş olsaydı ölmüş olacaktı.

Bir diğer öğretim üyesi ise, "Hiç kimse binaya girmemişti. 17 daire var, hepsinde aileler kalıyordu. 60'a yakın insan yaşıyordu burada. Hasar kaydını oluşturan herkesten davacı olacağımızı bildirmek isterim" diye konuştu. 

Odatv.com

Editör: Kerim Öztürk