Öcalan, ‘elli tane kanun yapacaklar’ demiş. Emrin olur bey amca. Elli ne demek, daha fazlasını da yaparız. Yeter ki sen üzülme, canını sıkma. Emir ver yeter.
Peki ama sen kim oluyorsun? İmralı Adası’nda tutuklu biri. 30-40 bin Türk ve Kürt’ün katledilmesine sebep olan bir adam. Emperyalistlerin desteği olmadan yaşayamayacak bir kuvöz bebeği. Hücresinde yanındaki klozetle resmi çekilen, sorgu yapan kumandana Türkiye’ye olan sadakatini tekrar tekrar anlatan biri.
Kanuni Süleyman’ın Fransa Kralı’na dediği gibi;  “Biz ki yüz yıldır, o, sana yardım eden adamlarla savaşıyoruz. Biz ki Kayı Boyu’ndan, Orta Asya’dan gelen ve Anadolu’da güzel karışımlarla bir ulus meydana getiren Türkleriz.” Bize elli kanun yapmayı emrederken iyi cesaret ettin doğrusu. Buna cesaret demezler de küstahlık derler ama cesaret çıktı ağzımdan.
Ne oluyor yani; iki bayrak indirdin, iki heykel kırdın diye cumhuriyetimize meydan okuma hakkını mı buldun kendinde. Sen bizimle yarışamazsın. Çünkü hani derler ya ‘eşyanın tabiatına aykırı’ bu. Biz, emperyalistleri kovma savaşındaydık, sen emperyalistlerin emrini yerine getirme modundasın. Ama ister emperyalistler, ister siyonistler de, nasıl kıvrandıklarını dünya alem görüyor. Esad’ı devirmek için bizimkileri üstüne salıverdiler. Oradan Kürt koridoru açacaklardı. Barzani’ye liman yapacaklardı. Hâlâ emperyalistlere karşı duran milletler olduğunu siz hepiniz unutmuşsunuz. Esad ve kahraman Irak halkı ellerinden geleni yaparak galip gelmeyi başardılar. Bu sefer milli tavırları ile göz dolduran Irak’ın düşük başbakanı Maliki’yi hedef aldınız. Maliki’nin kusurları olabilir ama beni ilgilendirmez. Vatanını iyi koruyordu. O da olmadı, El Kaide kartını yeniden açtınız. İçinden Matruşkalar gibi bin bir terör örgütü böcekleri çıkardınız. O kadar çoktular ki şimdi adlarını unuttum. En son çıkardığınız IŞİD, son kozunuz oldu. Ama bunu başardığınızı söyleyemem, her ne kadar başarmış gibi duruyorsanız da. IŞİD’in karşısına peşmerge ve PKK’yı çıkardınız. Sureti haktan görünerek peşmergeye ve PKK’ya silah yağdırmaya başladınız. Bizimkiler de IŞİD’e yağdırıyorlardı. Ne oldu? Yani illa ki Kürt koridorunu açacaksınız, Barzani’ye İskenderun Limanı’nı vereceksiniz. Ve Siyonizmin 5 bin yıllık hayalini, vaat edilmiş topraklarını, siyonist olmayanlardan temizleyeceksiniz. Nasıl olsa Nil çevresini hallettiniz. Nil’den Fırat’a kadardı ya. Şimdi Fırat’ı halletmeye çalışıyorsunuz.
***
Bey amca; biz dünyada savaşmadık devlet bırakmadık. Savaş tecrübemiz senden çok. Eski Türklerin, Çinlilerle bile savaştıklarını birazcık tarih okuduysan bilirsin. Avrupa’yı hiç saymıyorum. Onunla da çok maceramız var. Yalnız Amerika’yla açık savaşımız olmamıştı, işte şimdi oluyor.
Bey amca; siz bizimkilere bakmayın onların da üstü çizilmek üzere. Yapayalnız kalacaksın ortada. Unutma, Türkler Allah’ın ve peygamberin kutsadığı kavimlerdir. Ben söylemiyorum tarih söylüyor. Sen git, başını başka taşlara vur. Böyle kabadayılıklar edip benim de canımı sıkma. 
İmralı’da otur, askerlerimizin güzel yemeklerini ye, denize gir, televizyon seyret. Daha ileri gitme.