AKP iktidara geldi 3 yıl sonra, ‘Dersim soykırımdır!’ diyen Avrupa Dersim Dernekleri Federasyonu kuruldu. Almanya'da Dersim Konferansı düzenlendi. Avrupa Parlamentosu’nda Dersim Soykırımı düzenlendi. PKK'nın o zamanki partisi DTP milletvekilleriyle beraber Bremen Mızıkacıları da oradaydı. Bremen Üniversitesi'nden profesörler vardı. Mesela Profesör Mönş denilen bir arkadaş konuştu orada. ‘Mustafa Kemal yaşasaydı bugün savaş suçlusu olarak yargılanırdı’ dedi Yahudi soykırımından farkı olmadığı, Ermeni soykırımıyla aynı olduğu belirtildi. Tarihle yüzleşme sloganı ilk defa orada kullanıldı. Kemalizmle yüzleşmeli denildi. Seyit Rıza için anıt mezar yapılması istendi. 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanı olur olmaz yaptığı ilk iş, yazdığı "Dersim 1938' adlı kitapta, “Dersim kırımdır, insanlığa karşı en ağır suç eylemidir” diyen Hüseyin Aygün’ü milletvekili yapmak oldu. Hüseyin Aygün de takvimde başka gün kalmamış gibi tam 10 Kasım'da ‘Dersim katliamının sorumlusu CHP’dir’ dedi. “Atatürk'ün bu katliamdan haberdar olmaması mümkün değildir” dedi. Asrın liderimiz de bu yeni CHP'li Hüseyin Aygün'ün pasını gole çevirdi. “1938 Dersim olayları için devlet adına özür diliyorum, CHP de özür dilesin” dedi. Guguk kuşunun yeni CHP'si böyle ortalıyor, Tayyip Erdoğan 90'a takıyordu. 

Sonra dersim Lahey’e taşındı. 300 sayfalık dilekçe verdiler, Uluslararası Ceza Mahkemesine teslim ettiler. Atatürk hakkında soykırım suçundan suç duyurusunda bulundu. Seyit Rıza'nın itibarının iadesi için yasa teklifi hazırladı.
Sonra Tunceli'de Dersim 38 Anıtı açmaya kalktılar. Dersim 38 Anıtıyla Berlin'deki Holokost Anıtı neredeyse ikiz kardeş gibidir. Birbirlerine o kadar benzer kopyasıdır. Berlin'deki Yahudi soykırım anıtının birebir kopyasını Tunceli'ye dikmeye kalktılar.

“CHP TUNCELİ’NİN ADININ DERSİM OLMASINI İSTEDİ”
Guguk kuşunun yeni CHP'si Tunceli isminin Dersim olarak değiştirilmesi için yasa teklifinde bulundu. “Ben Dersimli Kemalim” diyen Kılıçdaroğlu Seyit Rıza heykelinin dibinde miting düzenledi. “Referandum yapılmasını arzu ederim” dedi.   “Tunceli'nin Dersim olmasını isterim, referandumda bu yönde oy veririm” dedi. Bunları yazan, toplumu uyaran gazetecileri, bu sözleşmeli kiralık medya linç etmeye başladı. Namuslu gazetecilere küfür etmeye başladılar. Tunceli Belediyesi'nin kapısına Dersim Belediyesi tabelası takıldı. AKP'nin Akil adamlar heyeti rapor yazdı. Dersim soykırımının kınanmasını, Seyit Rıza'ya itibarının iade edilmesini istediler. Seyit Rıza'nın torunu, Dersim için yas ilan edilmesini istedi.
Tunceli yerine "Dersim" diyen Özgür Özel bunları bilerek konuşuyorsa "CHP ihanete devam ediyor" demektir.


Yılmaz Özdil Tunceli'ye neden Dersim denmemesinin nedenini açıkladı. İhanetin belgesinin arşiv numarasını verdi - 

Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/yilmaz-ozdil-tunceliye-neden-dersim-denmemesinin-nedenini-acikladi-ihanetin-758022h.htm

Editör: Kerim Öztürk