1- Ekrem İmamoğlu 2019'da sürpriz şekilde İngiltere'ye gitti. Sevr Antlaşması'nın mimarı olarak bilinen Chatham House'un (İngiliz Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü) konuğuydu. Özel bir ilgiyle karşılandı ve övüldü. Chatham House ne istiyordu?

2- Chatham House, Derin İngiltere'dir. 7 Haziran 2015'teki genel seçimlerin ardından yayımladığı raporda Türkiye'den, terör örgütü PKK'ya otonom bölge verilmesini istemiş, buna karşı çıkarsa yaptırım tehdidinde bulunulmuştu. Türkiye'de bunu yapacak bir lider-hükümet istiyorlardı.

3- Aradıkları lider ve hükümet, PKK ve siyasi kanadı HDP ile barışık olacak, aynı zamanda hükümette onlara da görev verecekti. Bunu uygulayacak kişinin önünü hızla açıp her türlü imkanı sağlayacaklardı. İngiltere büyükelçilerini ve kliklerini hizmetine sunacaklardı. Kimler?

4- Ayrıca Koç Holding, Chatham House'un kurumsal ortağı ve kurumun Türkiye Projesi'nin ana destekçisi. Bingo! İki kuruluş "Chatham House-Koç Holding Yuvarlak Masa Toplantısının" üçüncüsünü Ekim 2019'da İngiltere'de gerçekleştirdi. TÜSİAD ve sahibi Koç İmamoğlu'nun tam destekçisi.

5- Hatırlayın. Yerel seçimler öncesinde Koç Holding'e ait bir jet CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tahsis edilmişti. Koç'lar tam arkasındaydı. İmamoğlu da seçimden sonra, Koç Holding'in CEO'luğunu yapan Yavuz Erkut'u danışmanı olarak atadı. Arkaplanda Koç yönetiyor.

Montrö Sözleşmesinin önemi... Montrö Sözleşmesinin önemi...

6- İmamoğlu, seçim öncesi büyük destek gördüğü Koç Holding'i ihale yağmuruna tuttu. Sadece birer ay arayla Otokoç’tan toplam tutarı 20 milyon 824 bin 23 lira olan araç kiralamaları yapıldığı bildirildi. Koç Grubu'nun desteğiyle gelen İmamoğlu, milyonluk ihalelerle borcunu ödüyor.

7- Dönelim İmamoğlu-Chatham House ziyaretine. İmamoğlu'nun İngiltere'de ikili görüşmeler de gerçekleştireceği toplantıda faiz lobisinin temsilcileri de vardı. Bunlar: Yatırım Bankaları: Goldman Sachs, JP Morgan, Morgan Stanley, Citi Group, Credit Suisse, HSBC, Barclays.

8- Chatham House'da yapacağı görüşmeye Abdullah Gül de aracı oldu.Her yıl “uluslararası ilişkilere katkıda bulunan” kişilere ödül veren Chatham House 2010 Ödülü’nü Abdullah Gül’e vermişti. Gül, Derin İngiltere için önemli.İmamoğlu'nun Chatham House'da arkasında Gül'ün resmi vardı.

9- Ayrıca İngiltere Kraliçesi Elizabeth, Chatham House'da "2010 Devlet Adamı" ödülünü Abdullah Gül'e 9 Kasım 2010'da verdi. 9 Kasım İngilizlerin Çanakkale Boğazı’nı işgali ve İskenderun’la, Antakya’ya asker çıkardığı gündür! Bingo! İmamoğlu'ndan devam edelim.

10- İmamoğlu İngiltere temasları kapsamında Londra Büyükşehir Belediye Başkanı Sadiq Khan’la bir araya geldi. Khan, görüşmede İmamoğlu’na “Sizin seçilmeniz, tüm dünyaya örnek oldu. Sizin başarınız, bizim başarımızdır. Tüm dünyaya umut verdiniz" dedi. Her şey açık değil mi?

11- İmamoğlu da şunu paylaşmıştı: "Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan ile kentlerimiz arasında yeni bir başlangıç yapma adına harika bir görüşme gerçekleştirdik.İstanbul ve Londra bundan sonra hiç olmadığı kadar yakın ve ortak akılla çalışacak." İşte balıkçıda o ortak akıl vardı.

12- Chatham House'ın raporda istediği şunlar: PKK-HDP ile barışık lider-hükümet. Kıbrıs Türk kesimini tanımayan birleşik Kıbrıs. Ermeni soykırımını tanıma ve taviz. Güneydoğu'da PKK'ya otonom bölge. PKK siyasi kanadına hükümette yer verme. Şimdi dikkatli okuyun.

13- İmamoğlu HDP'yi ittifak edindi. Ermeni soykırımını tanıyan Kaftancıoğlu yanına kondu. Kıbrıs konusunda Yunanla birleşmeyi savunan Mustafa Akıncı'ya daha yakındı. İmamoğlu seçilince Yunanistan'da sevinç oldu. İmamoğlu, Güneydoğu'da HDPKK'nın tüm haklarını savunuyor.

14- HDP Eş Başkanı Pervin Buldan "Gelecek dönem iktidarda biz de olacağız" dedi. İşte her şeyin deşifre olduğu yer burası. CHP ve İmamoğlu zaten şuan HDP ile ittifak yapmış durumda. Seçim için HDP'ye bakanlık v.b vereceklerine dair anlaşmaları hepinizin malumu.

15- Velhasıl kar kürümek ve hizmet etmek İmamoğlu'nu gelecekte asıl mevkisine ulaştırmazdı. Ama o akşam İngiliz büyükelçisi ile beraber olmak her kapıyı ona açacak asıl önemli unsur. Niye kar kürütüp yol tuzlatsın ki? İngiliz elçiyi memnun etmek daha önemli.

16- Balıkçıdaki İngiltere büyükelçisi Chilcott eski bir istihbaratçı. Chilcott, 30 yıl önce Ankara'da ilk yurt dışı görevini yaptı. Chilcott bir konuşmasında "Ankara'ya ilk kez 1980'de gençken ilk yurt dışı görevim için gelmiştim. Geri dönmem 30 yılımı aldı ama başardım." Derin!

17- Richard Moor 2013'ten beri İngiltere büyükelçisiydi. 2020'de İngiliz istihbaratının başına geçti. İmamoğlu onun bir paylaşımına destek yorumu attı: "Türkiye’ye olan sevginizden şüphe duymuyoruz. Organize kötülük heryerdedir. Türk halkı her zaman kimin dost olduğunu bilir."

18- Bunlar gösteriyor ki İmamoğlu ve ekibinin yol tarifi Chatham House ve kardeş kurumu olan CFR'den belirleniyor.CFR Derin Amerika. Not edin. Ekrem olmazsa yedeği Babacan. Tek ata oynamıyorlar. Bilgi, bilinç ve düşünce için İnstagram hesabıma da beklerim:

Mustafa GÜLDAĞI

 

Editör: TE Bilisim