Tam yılını hatırlayamıyorum, bugün toptancılar çarşısı olarak faaliyet gösteren İstoç Kooperatifinin yıllık kongresi kaba inşaatı tamamlanmış fakat içinin ince işçiliği henüz yapılmadığı için muhtemelen herhangi bir mahsuru olmayacağı gerekçesi ile İstoç camide başlamıştı. 

Yöneticilerinin inançlarından asla şüphelenmeyeceğimiz arkadaşlarımız olmasına rağmen bir hataydı ve bir takım üye arkadaşımız gibi ben de kongre başladığında hiç üstümüze sinmemiş ve kendimizi kötü hisseder olmuştuk.

Çünkü bitmemiş de olsa neticede burası bir ibadethane idi ; insanlar camide sigara içiyor, sandviçlerini yiyor, bacak bacak üstüne atıp oturuyor, sohbet ediyor, kulis çalışması yapıyor velhasılı bir insanın günlük hayatındaki gibi normal hareket ediyordular.

1979 yılında kurulan, yönetimi her zaman düzgün işleyen, her kongresine dönemin Cumhurbaşkanı, Başbakan veya devlet erkanından herhangi birilerinin de misafir olarak katıldıkları  ve iki senede bir yapılan kongrelerinden biri ilk defa gündemin bilmem kaçıncı maddesinde takılmış, yarım kalmış divan kurulu tarafından ertelenmiş ve  kongre başka bir tarihte başka bir salonda gerçekleşmişti.
*

Arabistan’da yapılmak istenen Galatasaray-Fenerbahçe süper kupa maçı ise, 
Atatürk posteri, 
Yurtta sulh, cihanda sulh pankartı,  
Atatürk tişörtü ve 
İstiklal marşının okunmasına Arabistan yönetimi tarafından karşı çıkıldığı için takımlarımızın yöneticileri tarafından iptal edildi.
*

Medyadan ve sosyal medyadan verdiği tepkiyle biliyoruz ki Milletimizin ekseriyeti hiçbir zaman bu maçın özellikle de Arabistan’da yapılmasını istememişti.

Cami bizim dini,  Atatürk ise milli değerimizdir.

Demek ki bu milletin değerleriyle oynamamak gerekir.

Nitekim o kongrenin olduğu gibi bu maç da iptal oldu, hak kendiliğinden tecelli etti.

*

“Arapların, Avrupa siyâsetine nüfuz edemeyip, bu sözde ‘istiklâl’ kelimesine inandıkları ve bu uğurda Arap memleketlerini Avrupa Emperyalizmine esir kıldıkları, çok şayân-ı teessüftür.”

Mustafa Kemal Atatürk’ün meclis konuşmasındaki bu sözleri ne kadar isabetliymişsin değil mi? 

Nitekim Arabistan sadece kendisinin tarihten gelen kinini kusmamış güdümünde olduğu emperyalist Türk ve Türkiye düşmanlarının da taşeronluğunu yapmak istemişti ama Türk milletinden ve kulüp yöneticilerimizden ağızlarının paylarını almış oldular.

İşte biz onun içindir ki; 
Ne mutlu Türküm diyene,  deriz.
Bunu bütün dünya artık iyiden iyiye beynine yerleştirsin.

Müslüman olmayan Türk, Türk değil midir? Müslüman olmayan Türk, Türk değil midir?

Ernail Koç

Editör: Kerim Öztürk