Irak Türkmen Cephesi (ITC) üyesi Necmettin Veli AbdullahSüleymaniye'de aracına yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu yaralandı.

Irak'ta Türkmen Cephesi üyesine bombalı saldırı

ITC Başkanı Hasan Turan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu sabah ITC Süleymaniye bürosunun bir üyesinin aracına bomba konulmuştur. Bu terörist saldırıyı şiddetle kınıyoruz ve canilerin adaletin önüne çıkarılması için bölgesel yönetimi (IKBY) bir an önce soruşturma başlatmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Turan, kentte bulunan ITC üyeleri için ayrıca güvenlik önlemleri alınmasını istedi.

ITC Süleymaniye bürosu üyesi Abdullah, evinin önünde park halindeki aracına yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu iki bacağından yaralandı. Abdullah, hastanede tedavi altına alındı.

Süleymaniye merkezli IKBY yönetiminden ise henüz olaya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Irak'ta Türkmen Cephesi üyesine bombalı saldırı girişiminde bulunuldu
 

Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı

EDİTÖRÜN NOTU:

Irak Türkmen Cephesi Süleymaniye il bürosu üyesine düzenlenen Suikast saldırsından geriye kalanlar; Bu saldırı doğrudan Irak Türklerinin tamamını hedef almıştır. Irak Türklerinin can güvenliği tamamen tehlikededir. Türkiye'de bulunan soydaşlarımız bu suikasti gündeme taşımalı.

Editör: Kerim Öztürk