14 Mayıs’ta yapılacak seçimler öncesinde milletvekili adayları listeleri belli oldu. İYİ Parti de kesin aday listesini bugün YSK’ya teslim etti.

İYİ Parti’nin İstanbul 3’üncü bölgeden 2’nci sıraya yazdığı Seyithan İzsiz'in geçmiş yıllarda attığı tweet’lerde PKK’lı teröristlere şehit diyen Kürtçü Şerafettin Elçi'ye taziye dilediği, FETÖ’cülere hocam dediği ve mürteci şeyh Said-i Nursi için Bediüzzaman lakabını kullandığı ortaya çıktı.

Kürtçü Şerafettin Elçi'ye Taziye

Seyithan İzsiz, Kürtçülük Davası’ndan yargılanan ve Kürtçü terör örgütü PKK’nın etkisiz hale getirilen militanları için “şehit” ifadesi kullanan Şerafettin Elçi’nin ölümü üzerine taziye mesajı yayınladı. İzsiz, tweet’inde “Kürt siyasetinin elçisi Şerafettin Elçi hakkın rahmetine kavuştu.” ifadelerini kullandı.

Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?

FETÖ'cü Ahmet Arabacı'ya: Hocam...

Yine 2012 yılında Roketsan’da çalışan ve 15 Temmuzsonrasında ByLock kullandığı gerekçesiyle yargılanan Ahmet Arabacı isimli şahsa “hocam” dediği görüldü. İzsiz, tweet’inde “sevgili hocam merhaba.istanbul ticaret odası seçimlerini kazandık.inşallah önümüzdeki dönem ito yönetiminde olacağım.” dedi.

FETÖ'den İhraç Edilen Kaymakam'a: Başüstüne...

Skandallar bununla da bitmiyor. Seyithan İzsiz’in FETÖ’den ihraç edilen eski Zonguldak Vali Yardımcısı ve Kilimli Kaymakamı Nevzat Taşdan’a “Baş üstüne Sayın Kaymakamım.” şeklinde bir iletişim kurduğu da ortaya çıktı. 

Kürtçü-Mürteci Said-i Nursi'ye: Bediüzzaman

Tüm bu bağlamda düşünüldüğünde Seyithan İzsiz’ın Said-i Nursi denilen mürteci şeyhten alıntı yapmaması düşünülemezdi. İzsiz'in 2013 yılında mürteci şeyh için “Bediüzzaman” lakabını kullandığı ve “Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır.” sözünü paylaştığı görüldü.

Fatih Üniversitesi Konferansı

Keza 2013 yılında Fethullahçıların İstanbul’da kurduğu Fatih Üniversitesi’nde de bir konferansa katıldığı ortaya çıktı. 

AKP Genel Başkanı Erdoğan'a: Dünya Lideri

Seyithan İzsiz’in 2014 yılında AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın sözlerini alıntıladığı, kendisini hizmetkarı olarak gösterdiği ve Erdoğan’a “Dünya lideri” yakıştırması yaptığı da görüldü.

İYİ Parti’nin bu skandal adayına nasıl bir tepki vereceği merak ediliyor. 

Editör: Kerim Öztürk