Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre çoğunluğu İran'ın Güneyinde Şiraz ve Firuzabat'ta yaşayan 5 milyona yakın nüfusa sahip Kaşkay Türkleri bayraklarına Türk sembolü eklediler.

Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü

Kaşkay Ocak Meclisi aldığı kararla yeşil, beyaz ve sarı renklerden oluşan geleneksel bayraklarının ortasına Türk Bayrağı yerleştirme kararı aldılar.

24 Oğuz Boyunu temsilen 24 Kayı Tamgası ile anlamlandırılan bayrak bundan böyle düğün, festival gibi toplu etkinliklerde kullanılacak. Bayrağın içindeki ay ve yıldız Türk dünyası birliğini, beyaz rengi ise bağımsızlığın simgesi olup bu bayrağın ortasındaki kırmızı ay ve yıldız sembolü tamamlamaktadır. Göçebe Kültürünü yaşatan Kaşkay Türkleri Şiraz ve Firuzabat arasındaki dağlarda yaşamaktadırlar. Hayvancılık ve dokumacılıkla ön plana çıkan Kaşkay Türkleri izole hayat yaşadıkları için İran'da yaşayan 40 milyon civarındaki Türk boylarının arasında Fars kültüründen en az etkilenen ve en temiz Türkçe konuşan bir boy olma özelliği taşıyor.

Gazeteci Fatih Erge Kaşkay Türklerinin misafiri olmuş, yaşamlarına dair 3 belgesel çekimi yaparak youtube kanalına yüklemiştir.

Editör: Kerim Öztürk