Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı

İstiklal caddesinde bir terör figüranına bomba patlattırıp altı vatandaşımızı şehit eden terörist devlet ve onun uydusu sözde devletleri protesto ederiz. Dünyayı karıştıran, karışıklıktan menfaatler sağlayan, sözde demokrasi, huzur, barış ve istikrar sevdalısı başta sözde müttefikimiz ABD’nin yüzündeki maske çoktan düşmüştür. Terör örgütü PKK’ya iç güveysi gidenlerin artık çirkin suratlarında maske tutmuyor. Gerçekler gizlenemiyor. Bu bakımdan bu alçak saldırıda taziye mesajı gönderme samimiyetsizliği gösteren ABD büyükelçiliğinin mesajının iadesi isabetli olmuştur. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yararlılarımıza da acil şifalar diliyoruz.

Futbolda Dünya şampiyonası yakında Katar’da başlayacaktır. Anlaşılan bu şampiyona Hristiyanlığı Afrika’ya ve Körfeze yaymada bir vasıta olarak kullanılacaktır. İspanya’da Barcelona’da yapılan 1992 yaz oyunlarında da haçlı tişörtler sporculara hediye edilmişti. Orada çirkin propaganda yapılmış, olimpiyat anlayışı ve ilkeleri çiğnenmişti.

Bizim asıl üstünde duracağımız konu Fener Patriğinin Katar’daki yeni maceralarıdır. Patriğin futbolla bu kadar yakından ilgilenmesi enteresandır. Trabzon’da Sümela’daki ayin öncesi bazıları tarafından açılan ve Patriği ekümenik ilan eden afiş ve Trabzonspor forması gibi Katar milli takım formasının da kendisine hediye edilip edilmediğini bilemiyoruz. Katar’daki şampiyona dolayısıyla Katolik ve Ortodoks rekabeti yerini dayanışmaya bırakmış; dayanışma statlardaki ayinlere taşınmıştır. Nitekim Patrik Bahreyn’deki ayine katılmış ve ayini de Papa yönetmiştir. Patriğin bu ayine de Konstantinapolis – Roma’nın başpiskoposu ve ekümenik sıfatla katıldığı görülmüştür. Patrik başka sıfatları da kullanabilirdi; nasıl olsa soran eden de yok. Bu gibi konularla ciddi ve kendilerine faydalı bulmadıkları için ilgilenmeyen siyasetçi ve STK’lar da maalesef çok görülüyor. Aydınlar Ocağımız tüzüğüne de uygun olarak gerekeni yapma çabası içindedir.

Bugüne kadar Trabzon’daki çirkin ve şuursuz gösteri Trabzonspor kulübüne şov yapan kişi tarafından mal edilmiş ise de Trabzonspor kulübünün herhangi bir açıklaması ortaya çıkmamıştır. Kulübün muhakkak ki gerekli açıklamayı yapabilecek bir yönetim kurulu vardır ama şimdiye kadar herhangi bir ses çıkmamıştır. Belki de inceleme safhası henüz bitmemiş olabilir. Bu konuda önüne gelene kulübü ve onun formasını kullandırtmamak uygun olabilirdi. Bu arada İstanbul ismini hiç kullanmayan Patrik efendinin şehir merkezinde yürüyüş yapmasına nasıl müsaade edilebildiğini anlayabilmiş de değilim. Bizim din adamlarımıza seçimlerinden faaliyetlerine kadar Batı Trakya’da nasıl çirkin müdahaleler yapıldığı ve Türk okullarının kapatıldığı göz önüne alınarak mütekabil davranışlar ortaya konabilmeli ve gereği yapılmalı idi.   

Prof. Dr. Mustafa E. Erkal

Editör: Kerim Öztürk