Kazakistan parlamentosu 2014'de “Türk Tamga Yazısı” için bir kutlama yapılmasına karar verildi ve her yıl 18 Mayıs’ta Türk Tamga Yazısı günü kutlanıyor. Onlardaki bilinç biz de niye yok?

1-Umarım bütün Türk Dünyası bu günde “Türk Tamga Yazısını” kutlar. Bütün Türk Devletlerin ortak bir bayram günü olmasını cani gönülden bekleriz. Türk Tamga Yazısı bütün Türklerin ortak milli yazısıdır.

2-Türk Tamga Yazısı 40.000 yılda gelişmiştir ve Orhun Yazıtları olarak son halini almıştır. İlginç olan Orhun Yazıtlarında kullanılan Türk Tamga Yazısı ile 40 bin yıl önce başlanan Türk Tamga Yazısı arasında pek az bir fark var.

3-Bu 40 bin yıllık Türk Tamga Yazısından birçok yazı (alfabe) gelişti bunlar çoğunluğu büyük değişimlere uğrasa da Talaş, Altai, Haskasya, Tuva, Yenisey ve Orhun Türk Tamga Yazısı nerdeyse aynı kalmıştır.

4-Türk Tamga Yazısının ve bundan gelişen farklı yazıların (alfabelerin) bütün Avrasya’da yani Avrupa ve Asya’da, kuzey Afrika’da ve Amerika’da örnekleri vardır. Türk Tamga Yazısının büyük çoğunluğu Asya kıtasındadır.

5-Türk Tamga Yazısının, Yazıtların ve her bir Tamganın Kök Tengri İnancına, Şamanizme, Türk Tiline (diline), Türk kültürüne, Türk sanatına, Türk töresine ve Türklük ile çok yakın bağları vardır.

Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?

6-Türk Tamga Yazısını iyi anlayan eski tarihimizi ve Türklüğü daha iyi anlar. O kadar çok gizli bilgi vardır ki hala bütün gizemini günümüzde bile çözemedik.

7-Türk Tamga Yazısının Soğd Alfabesinden türediği ap açık bir yalandır. Genelde dünyada bütün alfabelerin Semit Alfabelerinden geliştiği yalandır, tam tersi söz konusu Semit Alfabeleri ve diğer alfabeler, Türk Tamga

8-Özellikle Sabaların, Kanaanların ve Fenikleri öne sürülür, oysa bu alfabelerin Türk Tamga Yazısı ile yakın ilişkileri vardır.

9-Türk Tamga Yazısı hala Türkçe resimlerden geliştiğini görmek mümkün, yani mesela ? tamgası Ç sesini verip Uç, Uçmak ile alakası vardır. Bunun birçok örneğini vermek mümkündür ama araştırmadan bazı tamgalara yanlış benzetme (mesela ? tamgasını en/ev ile hiç alakası yoktur)+++

10-+++ ama yapanlarda maalesef vardır. Doğru sonuçları elde etmek için Türk Kaya Çizimlerini çok iyi araştırmak gerekir. Rahmetli Servet Somuncuoğlu'nun Türk Kaya Çizimleri çalışması inanılmaz derecede değerlidir.

11-Türk Tamga Yazısının bütün gizli bilgilerini çözmemiz, bize Türklüğü daha iyi anlamamıza ve aynı zamanda dünyadaki bütün yazıların (alfabelerin) kökenini aydınlatma fırsatı verecektir.

12-Türkler bir gün yine asıl yazısına (alfabesine) Türk Tamga Yazısına yeterince değer verdiğinde geçmişimizle daha barışık ve Türklüğü daha iyi anlamış olacağız. Bu yüzden Türk Tamga Yazısı Günü bütün 'Türk Dünyasının' ortak bayramı olmalıdır.

13-Fotoğraf: Türk Tamga Yazısının ilk uzun yazıtlarından biri olan 'Ulu Kem Kaya Yazıtı'dır. Tabi daha eskileri de vardır. Zeki Şahingöz 18.5.22 Frankfurt

14-Türkçe, Dünya'nın ilk dili olduğu için zaman içinde fazlalığını atıp Dünya'nın en mükemmel dili olmuştur. Örn: Türkçe "Okutturdu" Farsça da 13 kelime! "Okutturmuştum" söylenemiyor bile. "Gelemeyecekmiş" kelimesi İngilizce de 12 kelime. Buna rağmen bize Arapça dayatıyorlar!

15-Adamdaki paradoksa bak, Yunanca var, Arapça var, Farsça var, Yunan milleti var, Arap milleti var, Fars milleti var ama Türkçe ve Türk yok! Ve bunu uyduruk ümmetçi kimliği öne çıkarmak için yapıyor. Ayıp ya, bu adam Arap olsa hadi bir nebze olsa anlarım!

16-Prof Mehmet Bayrakdar: Dünya Medeniyetini Türkler kurmuştur. Bunu yazan namuslu tarihçiler vardır. Atatürk bu insanların kitaplarını getirtip, parasını ödeyip tercüme ettirmiştir. (131 eser) Ama Ata'nın ölümünden sonra bu eserler depolara kaldırıldı !!!

17-Prof Dr Mehmet Bayrakdar: Bugünkü Farsça, Asurca ve Sakaca-Türkçe'den oluşan bir dildir. İran'daki dostlar üzülmesin çünkü İran'da, tarih boyunca Türkün Anavatanlarından biridir.

18-Prof Mehmet Bayrakdar: Farsça'da 3500 Türkçe kelime vardır. Bizim Farsça sandığımız kelimelerin çoğu Sakacadır-Türkçedir. Üstelik bunları ortaya koyan filologlarda İranlı'dır. Bunları ortaya çıkartırsak İlk Dil-Güneş Dil Teorisi de güçlenmiş olacaktır.

19-Prof dr Mehmet Bayrakdar: Mısır Piramitlerini ilk kuranlarda, Tekerleği ilk icad eden de, İlk yazıyı, dili edebiyatı, efsaneyi icad eden de Türklerin Ataları Sakalardır. "Türkler yoğurttan başka ne icad etti ki?!" diyen 'maraz kitle' ye duyurulur..

20-Farsça'nın ve İran'ın Tarihini İranlı antropolog Dr Babek Cavanşir'den dinleyebilirsiniz.

21-İlk Dil Türkçe/Güneş Dil Teorisini güçlendiren ilginç çalışmalar.

22-"GÜNEŞ DİL" Ünlü dil bilimcilerden A. V. Edlinger'in, Türk dillerinin Hint-Avrupa dilleriyle olan eski bağlantıları kitabı (1912) ve Leon Cahun'un, Fransa'da ari dillere takaddüm eden/ari dillerden önceki lehçenin Sakaca/Turani olduğunu ortaya koyan eserinin tarihi 1930'dur.

23-Turani Dil Ailesinin ilk gruplamasını yapan (1852-54), Marx Müller ve yine bir başka bilgin, Herman F. Kevergiç'e göre Fransızca dahil Hint-Avrupalı dillerin kökeni Turanidir. Mısır, Çin, Sümer, Finike(Filistin) alfabelerinin kökeni Turani Tamgalardır.

24-Dilbilimci Prof Dr Martine Robbeets ve 300 kişilik Max Plant İnsan Tarihi Bilimi Enstitüsü ekibinin, iç Asya'daki Liao Nehri Vadisinde yaptıkları çalışmalarla Türkçe'nin 9.000 yılını ortaya koydular. Detaylar için you Tube lingi.

25-Her alanda Türk'e düşman Arapçı-Ümmetçi [etrak-i bi idrak!] kafası utanır mı Bozkurt küpeli Türkçe konuşan Gagauzya Cumhurbaşkanı bu hanımdan. Sanmam!

26-Gagauz Serghei Manastırlı'nın Türkçesine ve düşünsesine bayıldım. Lütfen izletelim, "içimizdeki bazıları utanır, yüzü kızarır belki..."

27- Başkurtça, Aşık Veysel ''Benim sadık yarim kara topraktır.'' Enfes.

28-Eski çağlarda Grek ve Romalılar Turani boylara "Çar İskitler" ve sonra da "Çar Hunlar" tabirini kullanmışlardır. Romalılar İskitlerin devamına "Çar Hunlar" demiştir. Bizanslılar da Çar Hunlara Türk demiştir. Bu büyük "Türkistan Ağacını" yapanın eline sağlık..

29-2500 yıl önce altını işleyip zırhlı elbise yapan tek millet bugünkü Türklerin (Gagauz, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Hakas, Tataristan, Yakutistan vb) Ataları Sakalar-İskitler-Kimmerler-Sarmatlar-Massagetler-Hunlar-Gök Türkler gibi Turanlılardır

30-Atalarımızın binlerce yıl önce mühür kullanıp ve bunu Orhun-Yenisey Yazıtlarından binlerce yıl önce icad ettiğimizi bilmeyenler bize 'göçebe' diyor! Oysa doğrusu "Konar Göçer" dir. Konduğumuz yani yerleştiğimiz coğrafyaya da altın çağını yaşatmışız..

DETAYLI LİNK:

https://twitter.com/Saka_larr/status/1526997363428052993?t=NYBTu3jwnTV0QIVpwT6kDw&s=19

Editör: Kerim Öztürk