Kadıköy’den bir liyakat hikâyesi CHP lideri Kılıçdaroğlu salı günü partisinin grup toplantısında Van Büyükşehir Belediyesi’nde kadroya geçmek isteyen taşeron işçilerin mülakatta elenmesini eleştiriyor: Bu kadar büyük vicdansızlık olur mu? diyor, hatta...

1-+++Kul hakkı yenir mi? Bunu yapanlarda din, iman var mı? diyordu.

Özgür Özel’in ziyareti ve düşündürdükleri! Özgür Özel’in ziyareti ve düşündürdükleri!

Kemal Bey’in Van’daki taşeronların sorunlarını dile getirmesi önemli. Ancak muhtemelen benzer bir sorunun CHP’li Kadıköy Belediyesi’nde yaşandığından habersiz.

2-Kadıköy Belediyesi’nde 21 Ağustos 2021 günü “Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği” sınavı yapılıyor. Altı kişilik müdür kontenjanı için 35 personel sınava giriyor. Bu 35 kişi arasında belediyede vekâleten müdürlük yapan altı kişi de var.

3-Onlardan biri CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’in eşi Duygu Adıgüzel. İlginçtir, bu 6 kişiden hiçbiri puan sıralamasında ilk 6’ya giremiyor.

4-Hatta Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Duygu Adıgüzel ve Makine İkmal Bakım ve Onarım Hizmetleri Müdürü Okan Özkan sınavda 58 puan alarak 60 puan barajını bile aşamıyor!

5-Sınavda ilk 6’ya girenler sevinçle müdürlük hayalleri kurmaya başlıyor. Ancak sırada mülakat aşaması olduğunu unutuyorlar. Önce tuhaf bir biçimde 58 puanda kalan iki müdürün puanları 60 olarak revize ediliyor.

6-25 Ekim 2022 tarihinde yapılan mülakatta ise yazılı sınavda en çok puan alan 6 adaydan 5’i eleniyor! Mülakata sonuncu olarak giren Duygu Adıgüzel ve Okan Özkan ile vekâleten müdürlük yapan Can Akbal, Özgür Kılıç ve Mahmut Dal asaleten müdür olma hakkı kazanıyor!

7-Kadıköy’de müdürlük görevine atanan altıncı isim ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Dijital İletişim Koordinatörü Ulaş Yılmaz’ın eşi Cansu Kiremitçi Yılmaz oluyor.

8-Bu dört dörtlük skandal, yazılı sınavda 86.6 puan alarak ikinci olan 17 yıllık memur Cuma Bolat’ın konuyu yargıya taşımasıyla ortaya çıkıyor.

9-Şimdi soru şu: Kendi belediyesinde liyakati askıya alan, ahbap-çavuş ilişkileriyle müdürlükleri parti elitlerine dağıtanlar Van’daki taşeronun hakkını nasıl kararlılıkla savunabilir?

10-Efendim iktidar partisinde de liyakatsiz atamalar var.

Orada da olması senin de aynı yanlışı yapmanı gerektirmez.

Sen eleştirdiğinden daha adil olmak ve bunu vatandaşa sözle değil eylemle göstermek zorundasın. Çünkü muhalefettesin. Gerisi boş laf.

kadikoy_toplu-acilis-3

Editör: Kerim Öztürk