Eski Irak Türkmen Cephesi (ITC) Güvenlik Dairesi Müdürü Ahmet Tahir İsmail, Kerkük'te arabasına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetti. Suikastın, Sincar'da köşeye sıkışan PKK mensuplarınca işlendiği öngörülüyor. Öte yandan son zamanlarda bölgede, Türkmeneli bayrağına yönelik eylemler, dün geri adım atılan Türkçe yasağı söz konusu cinayetin, Kerkük'te intikam amaçlı yeni cinayetlerin ve saldırıların sinyalleri olarak değerlendiriliyor.

Irak Türkmen Cephesinden, Eski ITC Güvenlik Dairesi Müdürü Ahmet Tahir İsmail'in vefatının üzerine yayımlanan ilk açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması

"3 Mart 2023 Cuma günü Kerkük şehir merkezinde evinin önünde uğradığı hain ve terör saldırısıyla, Irak Türkmen Cephesi Güvenlik Dairesi eski Sorumlusu emekli Subay Ahmet Tahir şehit edilerek Türkmen şehitler konvoyuna katılması Irak Türkmen Cephesi tarafından derin bir üzüntü ile duyurulur.

Şehidimiz, ITC Güvenlik Dairesi Sorumluluğu sürece davamıza azim ve sadakatle büyük hizmetler sunmuştur. Bu hassas süreçte böyle önemli şahsiyetimizi kaybetmek camiamızı derinden etkilemektedir.

Irak Türkmen Cephesi, Başbakan Silahlı Kuvvetler Başkomutanı ile güvenlik ve istihbarat birimlerini, bu korkakça hain terör saldırısının acilen perde arkasını ortaya çıkarmaya ve faillerini adalete teslim ederek hak ettikleri cezayı almaya çağırıyor"

Kerkük'te uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden eski Irak Türkmen Cephesi Güvenlik Dairesi Müdürü Ahmet Tahir İsmail, suikasta uğradığı aynı gün düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi. İsmail, ITC temsilcileri başta olmak üzere çok sayıda ismin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Kerkük Milletvekili Erşat Salihi söz konusu suikast ile ilgili "Irak Türkmen Cephesi eski güvenlik amiri Ahmet Tahir’in şehadeti bizi derinden üzmüştür. Cephemizin kadrolarının teröristlerce hedef alınması, Irak Türklerinin bu bölgede rahat yaşayamadığının göstergesidir" ifadelerini kullandı.

NAAŞI TOPRAĞA VERİLDİ

Kerkük'te arabasına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden Eski Irak Türkmen Cephesi (ITC) Güvenlik Dairesi Müdürü Ahmet Tahir İsmail, Irak Türkmen Cephesi azaları ve kurmayların katılımlarıyla aynı gün toprağa verildi. Cenazesine çok sayıdı Irak Türkleri katıldı. 

Editör: Kerim Öztürk