Kitap okumak, kaliteli kitapları okumak; insanımızın, insanlığımızın insanî taraflarını kuvvetlendirir, bizlerin problemler karşısında özgür ve karakterli bir şekilde kendi kimliğimizle, kendimize özgü tavır ve davranışlarla dillenmemizi sağlar.

Kitap, kitaplar, kaliteli kitaplar; bizlere sundukları doğru, faydalı, ilmî, insanî,ahlakî bilgilerle bizleri yoğurur,diriltir, doğrultur.

Mukaddesatçılara 'içeriden' bir eleştiri: Sosyal medyadaki Atatürk komploları... Mukaddesatçılara 'içeriden' bir eleştiri: Sosyal medyadaki Atatürk komploları...

Bizler, çoğu zaman kitap okumakla, kaliteli kitapları okumakla, anlamakla, anladığımızı uygulamakla; bizlere yaşamayı güzelleştiren mutluluğa kavuşuruz. Okudukça yaşadığımız coğrafyadan, uğraştığımız işlerden, ilgilendiğimiz meşgalelerden daha bir faydalanır, kendimizi ve cevremizi, uğraştığımız iş ve meşgaleleri, türlü türlü realiteleri daha doğru tanır, daha doğru anlarız.

Kitap okumak zekayı kibarlaştırır, zihnimizi ışıtır, gönlümüzü ısıtır. 

Kitaplar; öğretmenlerimizin de, bizlerin de sessiz öğretmenleridir. Cahilliği yenebilmek kitapsız mümkün değildir.

Kitaplar okurlara derman okuduğunu anlayıp uygulayanlara hakiki manada kurtuluştur.

Ne mutlu; insanı, cemiyeti ve devleti kuvvetli eyleyen, okurları hakiki mânada bilgilendiren, kendilerinden ve çevrelerinden haberli eyleyen kitapları severek, sevinerek, özümseyerek okumasını bilenlere.

Ne mutlu; umut, ısı ve aydınlık kaynağı kitaplarda yazılanları okuyup, öğrenip gereğine uygun davrananlara.

Yazan: Durdu Şahin

Editör: Kerim Öztürk