Kürtün’ün Kırgeriş, Bağlama ve Damlı köylerinin Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü kararnamesi ile Trabzon’un Şalpazarı İlçesi Gökçeköy’ e bağlanmasına tepki gösteren Kürtün Sivil Toplum Örgütleri Platformu Başkanı Salim Koca ve beraberinde ki heyet, konunun çözümü için Gümüşhane’den Ankara’ya gitti. Gümüşhane eski milletvekili Sabri Varan’ın da yoğun çabası ile beraber Ankara’da konu ile bağı olan genel müdürlükler, bakanlıklar ve milletvekilleri nezdinde temaslara başlayan Kürtün heyeti, ikinci kez yeniden gündeme gelen bu sorunun biran önce çözüme kavuşturulmasını istiyor.

Ankara’da ki temasları ile ilgili gazetemize bilgi veren, Kürtün Sivil Toplum Örgütleri Platformu Başkanı Salim Koca, “Kürtün ’de ilçe başkanlarını ve sivil toplum örgütleriyle birlikte geçtiğimiz günlerde bir toplantı yaptık. Yaptığımız toplantı sonunda ise Gümüşhaneli siyasetçilerimizi ziyaret ederek sorunumuza çözüm yolu bulma kararı çıkarttık. Ankara’da Gümüşhaneli vekilleri, bürokratları gezerek derdimize çare arıyoruz” dedi.

“Konunun Bugün Düzeltilmesini Bekliyoruz” 

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü kararnamesi ile sınırlarını da aşarak birçok mevkiinin Trabzon’ un Şalpazarı ilçesi Gökçe Köyüne bağlandığını söyleyen Kürtün Sivil Toplum Örgütleri Platformu Başkanı Salim Koca, “Damlı köyünün muhtarının bile ikametgâhı Gökçe köyüne alınmış. Muhtar kendi köyünde kayıtlı değil. Muhtarın ve vatandaşların böyle bir talebi yok, böyle bir talebi olmadan bu işlem yapıldı. Bu işin düzeltileceği yönünde bir çaba var. Eski dönem milletvekilimiz Sabri Varan,  Gümüşhaneli Milletvekili Ali Erel, Turan Aydoğan’ ı ziyaret ettik.  Sabri Varan bu konuda bize çok destek veriyor. Mevcut AK Parti milletvekilleri ve İl Başkanıyla daha önce görüştük.  Geçen hafta bize bu sorunun çözüleceğini söylediler. Ama hiçbir çözüme ulaşamadık. Bir daha da kendileriyle görüşmeyi düşünmüyoruz. Gümüşhane valisine çok teşekkür ediyoruz. Gereğini yaptı, müdürle görüştü. Bürokrasi görevini yapıyor ancak siyaset görevini yapmıyor. Bu sorunun çözüleceğine inanıyoruz. Büyük bir haksızlık var. Herkes sessiz kalıyor. Güçlü haklı olduğunu düşünüyor. Hafta içi ziyaretlerimize devam edeceğiz. Yanımızda olacaklarını söylediler. Sabri Varan’ da bize çok büyük destek veriyor. Hayırlı bir sonuç alacağımıza inanıyoruz. Daha sonrada basına ayrıntılı bir açıklama yapacağız. Mücadelemizde kimin bizim yanında olduğunu kimin olmadığın söyleyeceğiz” diye konuştu.

MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!

Altuntaş, “Kimseden Bir Beklentimiz Yok”

Konu ile ilgili gazetemize açıklama yapan Kürtün Bağlama Köyü Muhtarı Ali Altuntaş ise, “Benimde Milliyetçi Hareket Partisi Kürtün İlçe Teşkilatında da görevim var. Ancak MHP teşkilatı bu konuda sizin yanınızda ve arkanızda olmayız bilginiz olsun dediler. İlçe başkanı da bu konuya sıcak bakmıyor. Bizim Nadim beyle veya teşkilattan bir başkası ile ilişkimiz ve beklentimiz yok. Bundan 11 ay önce konu ilk konuşulduğunda böyle bir muhabbet olunca biz tüm ipleri kopardık. Sorun ilk kez gündeme geldiğinde Vali Bey ile görüşmüştük. Bu görüşmenin ardından bizim yürüyüş ve eylem yapacağımızı öğrendikten sonra başkan bizi aradı. Kendisi o görüşmede arkadaşlarımıza; ‘Ne oldu da bu kadar hiddetlendiniz. Sanki bu topraklar başka bir ülkeye mi gitti’ gibi bir ibare kullanmış. Bizde ondan sonra kendileri ile tüm bağlarımızı kopardık” dedi.

Kürtün Ayakta, Varan Devrede

Sivil Toplum Kuruluşu ve Kürtün Heyetinin, ‘Bizi Ankara’da Sabri Varan ağırladı ve ilgili kurumlarla görüşmemize vesile oldu’ söylemlerinin ardından, konu ile ilgili bilgisine başvurduğumuz, Gümüşhane eski milletvekili Sabri Varan gazetemize, “Kürtün’ün Kırgeriş, Bağlama ve Damlı köylerinin Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü kararnamesi ile Trabzon’un Şalpazarı İlçesi Gökçeköy’ e bağlanmasına tepki gösteren Kürtün Sivil Toplum Örgütleri Platformu Başkanı Salim Koca ve beraberinde ki heyet, Kürtün’den Ankara’ya bu sorunu çözmek için geldi. Ben bu konuyu milletvekilimize aktardım. Kürtün’den bir heyetin geldiğini ve yerlerinin işgal edildiğini kendisine bizzat söyledim. Kendisi anlattıklarımızı duymadı bile. Ben heyeti genel müdürlüklere ve bakanlıklara götürdüm. Gümüşhane Valimiz Sayın Kamuran Taşbilek ile görüştürdüm. Danıştay’a konu ile ilgili dava açıldı, bu iş takip edilecek. Daha sonra heyet, Gümüşhaneli olan diğer partilerde ki grup başkan vekilleri ve vekillerle görüşmek için TBMM’ye gittiler. İnşallah olumlu bir sonuç çıkar ve ikinci kere yapılan bu hata düzeltilir. Gümüşhane’de ki siyasi parti temsilcileri heyete çok farklı söylemlerde bulunmuşlar. Bunları da duyunca çok üzüldük. Sorun biran önce düzeltilmezse bunun bizlere yansımaları çok ağır olacak” açıklamalarında bulundu.     

HABER: DENİZ TUTCU / SİNAN UÇAR

Editör: Kerim Öztürk