Yargıtay kararından sonra Sayın Bahçeli maalesef yine bilindik şark kurnazlığına devam ediyor.

İstifa ederek partiyi olağanüstü kurultaya götürebilirdi. Onu da yapmadı. Yargıtay kararından sonra zaman kazanma ve sonrasında başka gerekçelerle süreyi uzatma ve 2018 tarihine sarkıtma gibi bir hesap içine de girebilir. Maalesef uzatma yolunu seçebilme gibi bilindik tavırlarıyla hala ülkücü camiayı üzmeye ve kendince oyunlar kurmaya devam ediyor.

Yargıtay kararını vermiştir. Çağrı heyeti bu yetkiyi kullanmaz ise yine Sayın Bahçeli’nin bilindik oyunlarıyla karşı karşıya kalacaklardır. Dolayısıyla çağrı heyeti tüzük kurultayını toplayarak tüzük değişikliği ve akabinde kongreye gitmelidir. Sayın Bahçeli ülkücü iradeyi hiçe saymıştır Bu saatten sonra inandırıcılığı da kalmamıştır.

Sayın Bahçeli hayatının en kötü sınavını verdi ve vermeye de devam ediyor. Ülkücü hareketin adeta aklıyla alay ediyor.

Sayın Bahçeli hamleci ve topluma alternatif sunan biri değildir. Parti içinde dengelerle oynamayı ve ondan sonuç çıkarmayı çok iyi bilir. Parti içindeki dengelerle oynayarak kendisi ve ekibi için kendisi bu saatten sonra istese de aday olamayacağı(destek alamayacağı) için zihniyetine en yakın gördüğü bir adaya yüklenerek hedefine ulaşmak isteyebilir.

Önümüzdeki süreçte MHP içinde büyük ihtimalle iki bloğun mücadelesini göreceğiz. Var olan statükoyu koruyarak birkaç ambalajlı yenilikle yoluna devam edecek olan statükocular ve MHP’de zihniyet değişimi ile birlikte yeniden yapılanmayı sağlayarak toplum alternatif olacak blok.

Sayın Bahçeli ve ekibi statükoyu koruyacak ekiple birleşerek kendi zihniyetlerinde bir aday etrafında güç birliğine gireceklerdir.

Diğer yandan adaylarımızın profiline ve kişilik özelliklerine baktığımızda statükocu ve atılımcı şeklinde kategorize edebiliriz. Bu kategorik ayırım hakaret değil kişilik ve duruşlarıyla ilgilidir.

Önümüzdeki süreçte genel merkez Koray Aydın ya da Ümit Özdağ Beylerden birini öne çıkararak  kendilerine en yakın gördüğü adaylardan biri etrafında güç birliğine gireceklerdir.

Diğer yandan Meral AKŞENER Ve Sinan OĞAN’IN oluşturacağı blok yarışacak gibi görünüyor.  Sinan Bey bu durumda büyük ihtimalle Meral Hanım lehinde çekilerek mücadele Meral Hanım ile Koray Bey ya da Ümit Bey arasında geçecektir.

Şartlar ne olursa olsun Çağrı heyeti inisiyatifi Sayın Bahçeli’ye vermemelidir. Ülkücü iradeyi yok sayan mahkeme kapılarına mahkûm eden biri artık ülkücü irade hakkında karar veremez.