Dünyanın en zengin hidro karbon yataklarının, Doğu Akdeniz'in dibinde olduğu saptandı. Uluslarası hukuka göre buralar, Türkiye'nin kıta sahanlığı içerisinde bulunuyor. Emperyalist Batı, bunları ele geçirmek için, her yolu deniyor. Önümüzdeki yıllarda, başta Fransa olmak üzere Doğu Akdeniz'de savaş çıkacağı kesinleşti. Fransa, Yunanistan'ı kullanıyor.

Yunan ile ADALAR sorunumuz var. Adaların kıta sahanlığı yok. Ancak, Yunanistan Adaların kara sularını  12 mile çıkarmak istiyor. Türkiye, böyle bir işlemin savaş nedeni sayılacağını beyan etti. Akdeniz ve Adalar Denizinde  sular ısınıyor.

Yunanistanın, uluslararası anlaşmalara aykırı olarak bazı adaları işgal etmesi ve silahlandırması tuz biber oldu. Ufukta savaş gözüküyor.

Bu gerçeği bilen devlet aklı, savunma sanayine önem verdi.  Savunma sanayinde önemli gelişmeler yaşanıyor. Bu gelişmelerden rahatsız olan dış mihraklar var.  İçerideki iş birlikçilerini, organize etmeyi başarıyor. 

-Türkiye  insansız  hava aracı üretti, içerideki iş birlikçiler ''İran da üretiyor'' diye küçümsüyor.
- İnsansız jet uçağına, maket uçak diye dalga geçiyorlar. 
-En son TCG Anadolu anfibi  gemi ürettik. ''Bir bombalık işi var'' diyen var.   ''Üstüne iha koysan ne işe yarayacak'' diyen var. Bir başkası ''motoru bozuk, yatırılan paraya yazık'' diyen var.

İçlerinde sakladığı düşmanlığı farklı metodlar ile söylemekten çekinmiyorlar.

Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var. Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var.

TCG Anadolu, ihtiyaçtan doğmuş  askeri gemi ve çok önemli görevler yapacak. TCG Anadolu, bir çeşit  askeri nakliye gemisi hüviyetinde. İçerisinde 27 ZAHA, 13 TANK, 41 İHA, ÇIKARMA GEMİLERİ VE RÖMORKLAR  gibi askeri araç ve gereç taşıyor. Sihalar için iniş-kalkış platformu görevi üstleniyor. 

Tankı, ihayı ve çıkarma gemilerini biliyoruz. ZAHA nedir?  ''Zırhlı, Anfibi Hücum Aracı'' ifadesinin kıslatılmasıdır. 

Zahalar, denizde  yüzen ve karada yürüyen palet tekerlekli  zırhlı askeri araç. Üzerlerinde top  ve makineli tüfek var. Asker taşıyor. TCG Anadolu ile istenen yere taşınacak. Limana gerek yok. Denize bırakılıyor. Yüzerek karaya çıkabiliyor. Zırhlı araç görevi yapabiliyor. Türkiyede zahaları, Nurol Holding üretiyor.

TCG Anadolu için, Bayraktar şirketi TB 3 silahlı insansız hava aracı üretiyor. TB 3 ler, kısa platformlara iniyor. Kanatları katlanıyor ve  az yer işgal ediyor. TB 3 ler, çok gelişmiş silahlı insansız hava aracıdır. Denizden 3 metre yükseklikte uçuyor. Radara yakalanmıyor. Görünmeden görüyor. Vurulmadan vuruyor. Muharebenin kaderini tayin ediyor.

Türkiyenin en önemli sorunu, içerideki hainlerden kaynaklanıyor.  Nitekim, Rahmetli Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ''Türkiye kadar haini bol başka bir ülke yoktur'' diyordu.  

Hainler,  ''savunma sanayine  negatif söylem üreterek''  kendilerini açığa çıkarıyor. 

Şinasi Kara

Editör: Kerim Öztürk