MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Kar yağışı ve havaların soğumasıyla birlikte İstanbul Boğazı'nda balık bereketi yaşanıyor. Boğaz'da çok sayıda balıkçı, kulağına kar suyu kaçan balığı avlamak için tekne ve oltayla uğraş peşinde. Su yüzeyine çıkan balıklar, martıları da ayrıca sevindirdi.

Elverişsiz hava şartları İstanbul’da dün hayatı olumsuz etkiledi. Karada vatandaşlar yoğun trafik ve kazalarla uğraşırken, soğuk hava ve kar denizde balıkçıların yüzünü güldürdü. Kar yağışı ile birlikte balıkçılar soğuk havaya aldırmadan denize açılıp ‘Vira Bismillah’ dedi. Tekneyle Boğaz’a açılan balıkçılar ağlarını denize bırakırken, kıyıda oltayla balık tutanlar da soğuk havanın bereketinden faydalanmaya çalıştı. Balıkçılar, ağ ve oltalarını balıkla doldurdu.

Bu sene balığın bol olduğuna vurgu yapan kıyıda oltayla balık tutan bir vatandaş, “Balık bundan sonra daha çok olacak. Çünkü balığın kulağına kar suyu kaçtı. Lezzeti daha da artacak. Onun için balık tutmaya geldik. Nasip varsa tutacağız. Kıyıda en çok çinekop ve istavrit var. Hamsi ise en çok teknelerin ağlarına geliyor.” ifadelerini kullandı.

Bu arada, Kumkapı balık halinde de hareketlilik yaşanıyor. Balıkçı Ayhan Ateş, kar suyunun hamsi başta olmak üzere en fazla küçük balıkları etkilediğini belirtti. Balıkların şok geçirerek su yüzeyine çıktığını kaydeden Ateş, bu şekilde balıkların daha kolay yakalandığını dile getirdi.

Balıkçı Kılıçhan Polat da, balığın kulağına kar suyunun kaçtığını belirtti. Polat, "Balık şimdi daha yağlı olduğu için daha lezzetli." dedi.

Balıkların göç zamanı olduğunu söyleyen Ahmet Menekşe isimli balıkçı ise, balığın rüzgar ve akıntıyla birlikte Boğaz'da çoğaldığını söyledi. Menekşe, balığın kulağına kar suyunun kaçtığı görüşüne katılmadığını savundu.
Editör: TE Bilisim