Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Gümüşhane‘nin Kürtün ilçesi, Kırgeriş, Bağlama ve Damlı köyleri ile Trabzon‘un Şalpazarı ilçesi, Gökçeköy Mahallesi arası iki il sınırının tespitine ilişkin Resmi Gazete’de yayımlanan karara, tepkiler çığ gibi büyüyor.

Karara bir tepki de İstanbul Ümraniye’deki Gümüşhaneliler adına Gümüşhane İli ve İlçeleri Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği (GÜYAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Söğüt’den geldi. Tepkisini sosyal medya hesabı üzerinden gösteren Söğüt“Gümüşhane Kürtün ilçemize yapılan haksızlık kabul edilemez. Her yerde olduğu gibi burada da aynı haksızlık var. Siyasi ve bürokratik haksızlıktır. Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum: “Dünya Beşten Büyüktür” amenna ancak Sayın Cumhurbaşkanım Türkiye’de ikiden büyüktür. Yani Rize ve Trabzon’dan büyüktür.” ifadelerini kullandı.

Tahsin Söğüt’dün açıklaması şu şekilde:

“Geçmişten gelen Gümüşhane’mizin her şeyi Trabzon’un arka bahçesi ve basite alma psikoloji vardır. Ancak bu kadarı da çok büyük haksızlık. Tarihimizi betonlaştırıp mahvettikleri gibi şimdi de uhdelerine geçirmek istiyorlar.

Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!

Burada Sayın Cumhurbaşkanımıza nasıl sundular, kimler filim çevirdi zaman gösterecek. Herkesi duyarlı olmaya ve göreve davet ediyorum. Yapılan yanlışın bir an önce düzeltilmesi gerekir.”

TÜRKİYE’DE İKİDEN BÜYÜKTÜR

“Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum: “Dünya Beşten Büyüktür” amenna ancak Sayın Cumhurbaşkanım Türkiye’de ikiden büyüktür. Yani Rize ve Trabzon’dan büyüktür.

Her yerde olduğu gibi burada da aynı haksızlık var. Siyasi ve bürokratik haksızlıktır.

On yıl önce Giresun’un Yenice beldesi referandum yaparak %92 evet oyuyla Gümüşhane’ye bağlanmak istendi ancak ilin milletvekilleri izin vermedi. Nurettin Canikli “ben var olduğum sürece bir cm toprak vermem” dedi.

Peki, bizim milletvekillerimiz bu konuda ne yapıyor? Bir açıklama bekliyoruz.

Yüzyıllık hayalimiz olan demiryolu projesi Rizeli siyasetçiler ve bürokratlar tarafından Gümüşhane’mizin elinden alınmıştır. Şimdi de sınırlarımız hileli bir şekilde bölünüyor.

Maçka belediye başkanı denedi olmadı şimdi sinsi bir şekilde Kadırga yaylamıza göz diktiler. ‘Kadırga bizimdir’ planının bir parçasıdır.

Yapılan haksızlıklar vardır. Bunlara rağmen bizim çok değerli saygı değer Trabzon ve Rizeli dostlarımız arkadaşlarımız var.

Sayın valimiz

Sayın milletvekillerimiz

Sayın siyasi parti başkanlarımız

Sayın belediye başkanlarımız

Sayın muhtarlarımız

Sayın sivil toplum kuruluşları

Değerli Gümüşhanelileri hepimizi duyarlı olmaya davet ediyorum.”

Editör: TE Bilisim