Türk halklarının kökeni Türk halklarının kökeni
Bakırköy Belediyesi ve İstanbulspor Vakfı’nın destekleriyle gerçekleşen ‘Uluslararası Dünya Sanatında Dostluk ve Estetik’ konulu resim sergisi, Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde açıldı. Sergide Türkiye, Pakistan, Hindistan, Bangladeş, Endonezya, Bulgaristan, Bosna-Hersek, Almanya, Uruguay, Kosova ve ABD’den 30 sanatçının 90 eser yer alıyor.

Sanatçılar Reyhani Akan ve Sabriye Şeker’in organize ettiği serginin açılışını Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu yaptı. Türkiye’nin doğu ve batı medeniyetleri arasında köprü vazifesi gördüğünü söyleyen Kerimoğlu, “Kültür ve sanatın merkezi olan Bakırköy’ün kalbi dostlukla, umutla ve barışla atacak. Farklı sanat disiplinlerini ve duyguları aynı çatı altında toplayan sergi, barış dolu güzel bir dünyaya kapılar açmayı hedeflemektedir.” dedi.

Serginin küratörü Reyhani Akan da sanatçıların, sergideki eserlerini tarihi, politik, dini, folklorik, mitolojik, yerel, evrensel, mistik, destansı, ikonik, spiritüeltemaları kendine özgü bir anlatım biçimiyle figüratif, soyut ya da deneysel biçimlerde ele aldığını belirtti.

Sergi, 20 Şubat’a kadar açık kalacak.

Editör: TE Bilisim