Irak Türkmen Cephesi Kerkük Milletvekili Erşat Salihi sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada; Kerkük Uluslararası Havalimanının hizmete açıldığını duyurdu. Salihi, “Uzun yıllardır her şeyi hazır olmasına rağmen bir türlü açılmayan, açtırılmayan Uluslararası Kerkük Havalimanı sonunda açılışı gerçekleşti. Kerkük’e artık direkt olarak ulaşılabilir, Kerkük’ten dünyaya uçulabilir. Kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Yetkililer iki yıldır Bağdat’tan havalimanını açmasını istiyor ancak Irak hükümeti her seferinde farklı gerekçelerle havalimanının açılışını erteliyordu. Türkmen Aşiretler Meclisi Başkanı Feyzullah Sarı Kehiye, “Tüm lojistik işler tamamlandı ve yasal bir mazeret yok ama görünüşe göre hala bazı ekonomik çıkarlar ve siyasi baskılar var. Tüm mazeret ve engellere rağmen havalimanını açmanın zamanı geldi” diye konuştu.

Siyasal ve düşünsel bir hesaplaşma! Siyasal ve düşünsel bir hesaplaşma!

Ayrıca geçen yıl Kerkük Uluslararası Havalimanı Sözcüsü Herdi Samed yaptığı açıklamada, “Havaalanı tüm idari ve teknik yönleri ile hizmete hazır. Irak’taki bazı havalimanlarında olmayan iniş pisti dahil bazı özelikler burada var. En iyi pistlerden birine sahip Kerkük Uluslararası Havalimanı her türlü askeri ve sivil uçağın inişi için iyi yapılmış. Havalimanının bu yıl açılmasını umuyoruz” demişti.

Editör: Kerim Öztürk