31 Mart 2024 seçimlerini nasıl okumalıyız? 31 Mart 2024 seçimlerini nasıl okumalıyız?
 Seçime günler kala Cumhurbaşkanı tarafından hazırlanan ve bazı vatandaşlara 5-7 bin lira gönderildiğine ilişkin belgeye ulaşıldı. 
1 Kasım seçimine günler kala Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından bazı illerde vatandaşlara gönderildiği belirtilen ve PTT şubeleri tarafından “hak sahiplerine” yapılan ödemelerin “seçim amaçlı” olduğu CHP ve MHP milletvekilleri tarafından öne sürüldü. SÖZCÜ, Kayseri’de yapılan ödemelerle ilgili belgeye ulaştı. Belgenin birinci bölümünde kişinin adı, soyadı yer alırken, ikinci bölümde işlem sıra numarası bulunuyor. Ayrıca ödeme yapılan kişinin vatandaşlık numarası da belirtiliyor. Ödemenin Cumhurbaşkanlığı tarafından yapıldığı da belgede yer alıyor. Ödemeler 5 ile 7 bin lira arasında değişiyor. PTT’nin bilgisayar mönüsünde daha önce “Cumhurbaşkanlığı ödemesi” diye bir bölüm yer almazken, geçen haftadan itibaren bilgisayar ekranında böyle bir bölüm de yer almaya başladı.



MHP’Lİ VEKİL SÜLEYMAN KORKMAZ: PARAYI ALIN, OY VERMEYİN

MHP Kayseri Milletvekili Süleyman Korkmaz, ödemelerin nasıl yapılacağı konusunda PTT şubelerine ayrıntılı bir açıklama gönderildiğini ve işlemlerin buna göre yapılmasının istendiğini belirtti. Korkmaz şunları söyledi: “Kayseri’de seçimlerin ‘saray destekli’ olduğu ortaya çıktı. Kayseri’de umutlarını kestiler. ANAP döneminde de araçlarla para taşıdılar, para dağıttılar ama ANAP’ın erimesini, iktidarda kalmasını sağlayamadılar. Şimdi para dağıtan Saray da olsa AKP’nin erimesini durduramaz. Kayserililere sesleniyorum: Gönderilen parayı alsınlar. Ama para aldıkları için AKP’ye oy vermesinler.”

“AKP’DEN GELİYORUZ” DİYORLAR

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da Cumhurbaşkanı ödeneğinden gönderilen parayı almak için gelenlerin PTT görevlilerine “AKP’den geliyoruz” demelerinin dikkat çekici olduğunu kaydetti. Arık SÖZCÜ’ye şunları söyledi: “Vatandaşlar, PTT’ye geldiklerinde AK Parti’den kendilerine gönderilen parayı almaya geldiklerini söylüyor.”
Editör: TE Bilisim