Sabri Şenel'den tarihi kardeşlik çağrısı! Sabri Şenel'den tarihi kardeşlik çağrısı!
Ümraniye'de karın erimesiyle sokakta biriken su, bir binanın küle dönmesini engelledi. İki katlı binanın çatısında henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan yangına kovalarla taşınan kar suyuyla müdahale edildi.

Olay İnkilap Mahallesi, Vatan Caddesi, 90 numaradaki evde yaşandı. Binanın üst katında çok sayıda güvercinin beslendiği kulübede yangın çıktı. Alevlerin yükseldiğini gören bina sakinleri hemen itfaiye ekiplerine haber verdi. Bu sırada rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın korku ve paniğe neden oldu. Alevlerin binanın tamamını sarmasından endişe eden bina sakinleri ve vatandaşlar, itfaiyenin gelmesini beklemeden harekete geçti. Önce evlerden hortum bağlanarak yangın söndürülmek istendi. Ancak uzun hortum bulunamayınca bir vatandaşın aklına sokaktaki kar suyunu kullanmak geldi. Kadın ve çocukların kovalara doldurduğu kar suyu, büyükler tarafından taşınarak alevlerin üzerine bırakıldı. Yaklaşık 10 dakika boyunca kar suyuyla alevlere müdahale eden mahalle sakinleri yangının daha fazla büyümesinin önüne geçti.

İtfaiye ekiplerinin gelmesinden sonra ellerindeki kovaları bırakan vatandaşlar kenara çekildi. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı yangında çok sayıda güvercin de telef oldu. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bu arada kar suyuyla yangına müdahale eden vatandaşlar, "İtfaiye geç kalınca biz de sokakta biriken kar ve yağmur suyuyla müdahale ettik. Böylece yangının daha fazla büyümesini engelledik." diye konuştu.
Editör: TE Bilisim