Yerel seçimler öncesinde Türk milletine uyarılar!.. Yerel seçimler öncesinde Türk milletine uyarılar!..

Gerçekten anlamakta zorluk çekiyorum; sözde güç birliği ve sinerji oluşturmak için kurulan 6'lı masa CHP dışındaki partilerin siyasi iddia ve varlıklarını ortadan kaldıracak bir sürece doğru evriliyor.
AKP/CHP parantezinde bir siyasi atmosferde kutuplaşma tahkim edilmiş olur.
K.KILIÇDAROĞLU'nun şahsından bağımsız olarak, 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı CHP genel başkanı olursa, zaten barajı geçmek gibi bir iddiaları zaten bulunmayan 4 partinin yanında, bu kurguda muhalif cazibe merkezine dönüşmüş bulunan CHP'nin yanında İYİ PARTİ bile baraj problemi yaşar...
ÖZETLE; millet ittifakı veya 6'lı masa önümüzdeki seçimlerde beklenen sinerjiyi yaratmak bir tarafa, CHP listelerinden milletvekili kontenjanı alan diğer 4 parti ve İYİ PARTİ seçmenleri dahil, motivasyon kaynağı olan siyasi iddia ve varlık gerekçelerini kaybetmiş olurlar.
Bu paylaşımların sahibinin hiç bir partiyle organik bağı bulunmamakta olup, yapmış olduğumuz değerlendirmeler bütünüyle siyaset sosyolojisi perspektifi ve siyaset bilimi verilerine dayanmaktadır.
6'lı masa sadece R.T.ERDOĞAN karşıtlığına sıkışmış bir motivasyonla Türk siyasetinin geleneksel hale gelmiş bulunan temel eksenini değiştiremez ! 
Herkes bir daha düşünsün, partileri CHP'ye oy verecek seçmenler dışındaki, diğer partilerin seçmenleri Türk siyasetinin temel eksenini değiştirecek kadar köklü bir sosyolojik ve psikolojik devrim mi yaşadılar ?

Demokratik Değişim Hareketi

Editör: Kerim Öztürk