ABD tarafında ilginç bir hazırlık var. Suriye'de peş peşe üst düzey komutanları PKK/PYD ve YPG'ye ziyaretler gerçekleştirip teröristlerle toplantılar yapıyor. Diğer taraftan nükleer başlıklı savaş gemisini Ortadoğu'ya gönderirken askeri denizaltısını Güney Kıbrıs'ta demirliyor. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Zeki Geçkil, takiyeci Zümre'nin 6'lı masayı Kılıçdaroğlu'na kaptırması sonrası seçimi yaptırmak istemeyeceğini belirtiyor. İşte ABD'nin bölgedeki hareketliliği bu açıdan önemli...

Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması

Takiyeci Zümre'nin 6'lı masayı Kılıçdaroğlu'na kaptırması sonrası 2023 seçimlerine adaysız katıldığını belirten Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Zeki Geçkil Zümre'nin seçim yaptırmamanın yollarını aradığını belirtiyor.

Bir dış müdahale veya suikast hazırlıklarına dikkat çeken Geçkil, geçtiğimiz günlerde Süleymaniye'nin hava trafiğine kapatılmasını şöyle değerlendirmişti:

" Türkiye'nin Süleymaniye'ye iniş-kalkış yapan her türlü hava aracına hava sahasını kapatması ABD'nin Kuzey Irak'tan bir saldırı hazırlığında olduğunu gösteriyor. Başka ne anlamı olabilir ki?"
-GEÇKİL-

Geçkil bir dış müdahalenin yanında Zümre'nin büyük bir suikast hazırlığında olduğuna da dikkat çekiyor. Akşener'in Meclis'teki grup toplantısında mermi fırlatmasını şöyle değerlendiriyor:

"Meral Akşener'in basit bir olay bahanesiyle Meclis'teki gurup toplantısında kürsüden çıldırmış gibi art arda mermi kovanları fırlatması kendiliğinden ve öylesine bir olay değildir. Zira Akşener'in arkasında TC'nin kurucusu takiyeci Zümre vardır. Zümre'nin ilk kez bu seçimden bir umudu bulunmamaktadır. Ben bu hareketi -Allah korusun- bir SUİKAST iması olarak okuyorum. Eğer Zümre Türkiye'yi asla Müslümanlara bırakmak istemiyorsa 15 Temmuz'dan sonra bir BÜYÜK SUİKAST dışında yapabileceği bir şey kalmamıştır."
-GEÇKİL-

İşte bu konjonktürde ABD tarafında ilginç bir hazırlık var. Suriye'de peş peşe üst düzey komutanları PKK/PYD ve YPG'ye ziyaretler gerçekleştirip teröristlerle toplantılar yapıyor. Diğer taraftan nükleer başlıklı savaş gemisini Ortadoğu'ya gönderirken askeri denizaltısını Güney Kıbrıs'ta demirliyor. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Zeki Geçkil, takiyeci Zümre'nin 6'lı masayı Kılıçdaroğlu'na kaptırması sonrası seçimi yaptırmak istemeyeceğini belirtiyor. İşte ABD'nin bölgedeki hareketliliği bu açıdan önemli...

ABD donanmasına ait USS San Juan (SSN 751) isimli denizaltı, geçtiğimiz günlerde GKRY limanına demirlemişti. KKTC Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ABD'nin söz konusu adımla GKRY'nin silahlanmasını teşvik edecek adımlar attığı ifade edilmişti.

Türkiye'den ABD'ye 'Kıbrıs' tepkisi

Türkiye Dışişleri Bakanlığı da konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "KKTC ile birlikte birçok kez vurguladığımız üzere, ABD’nin Kıbrıs Adası’ndaki dengeyi bozma pahasına attığı ve GKRY’yi silahlanmaya teşvik eden adımlar, bölgenin istikrarına ve Kıbrıs meselesinin adil, sürdürülebilir ve kalıcı çözümüne hiçbir şekilde katkıda bulunmamaktadır." denildi.

Bakanlıktan yapılan açılamada şu ifadeler yer aldı:

"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanlığı’nın, ABD’ye ait bir saldırı denizaltısının Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY) limanlarından birine demirlemesi ve GKRY’nin silahlanma faaliyetleri konusunda yaptığı açıklamayı kuvvetle destekliyoruz.

KKTC ile birlikte birçok kez vurguladığımız üzere, ABD’nin Kıbrıs Adası’ndaki dengeyi bozma pahasına attığı ve GKRY’yi silahlanmaya teşvik eden adımlar, bölgenin istikrarına ve Kıbrıs meselesinin adil, sürdürülebilir ve kalıcı çözümüne hiçbir şekilde katkıda bulunmamaktadır.

ABD’yi bir kez daha bu politikalarını gözden geçirmeye çağırıyor; ülkemizin her şart ve koşulda, garantörlüğün verdiği sorumluluk çerçevesinde, KKTC’nin hak ve çıkarlarını kararlılıkla savunmaya devam edeceğini hatırlatmak istiyoruz."

Yeni Şafak-O.G.

Editör: Kerim Öztürk