ABD Temsilciler Meclisi, dün Covid-19’un kökenine ilişkin bilgilerin ‘gizliliğinin kaldırılmasını’ öngören bir tasarıyı, oybirliğiyle onaylayarak nihai onay için ABD Başkanı Joe Biden'a gönderdi.

‘Kovid-19 Menşe Yasası 2023’ adlı tasarı, ABD Senatosunun (Senate) 1 Mart’ta onaylamasının ardından dün ABD Kongresinin alt kanadı olan ABD Temsilciler Meclisi’nde (House) oybirliğiyle kabul edilerek Başkan Biden’ın nihai onayına gönderildi.

Tasarı, Ulusal İstihbarat Direktöründen (DNI) Covid-19'un kökenine ilişkin istihbarat bilgilerinin gizliliğini kaldırmasını talep ediyor.

İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti

Tasarıda “Kovid-19 salgınının Vuhan Viroloji Enstitüsü'nden kaynaklanmış olabileceğine inanmak için nedenler var ve Ulusal İstihbarat Direktörü, Kovid-19'un kaynağı hakkında mümkün olduğunca çok bilginin gizliliğini kaldırmalı ve kamuoyunun erişimine açmalıdır” ifadeleri yer aldı. Gizliliği kalkacak bilgiler arasında “Vuhan Viroloji Enstitüsü tarafından Halkın Kurtuluş Ordusu (PLA) ile veya onun adına gerçekleştirilen faaliyetler” de yer aldı.

Editör: Kerim Öztürk