Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Türk hava sahası, Irak Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’nı iniş/kalkış için kullanacak hava araçlarının kullanımına 3 Nisan itibarıyla kapatılmıştır.

Sözkonusu karar, Süleymaniye’de PKK terör örgütünün faaliyetlerinin yoğunlaşması, terör örgütünün havalimanına nüfuz etmesi ve böylece uçuş güvenliğinin tehdit edilmesi çerçevesinde alınmıştır.

İlk aşamada 3 Temmuz 2023 tarihine kadar geçerli olması öngörülen karar, anılan tarihe kadar yakından izleyeceğimiz gelişmeler ışığında tekrar gözden geçirilecektir."

ÖMER ÇELİK: "SÜLEYMANİYE BÖLGESİNDE TERÖR ÖRGÜTÜNÜN YOĞUNLAŞMASI VAR"

AKP Sözcüsü Ömer Çelik bugün yaptığı açıklama sırasında basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Çelik, gelen bir soru üzerine Türkiye'nin Süleymaniye bölgesine yönelik uçuşlara hava sahasını kapatması kararını şu sözlerle değerlendirdi: 

Süleymaniye bölgesinde terör örgütünün bir yoğunlaşması var. Terör örgütünün bu yoğunlaşması hem uçuş güvenliği açısından risk teşkil ediyor hem de bizim açımızdan kabul edilemez bir durum ortaya çıkarıyor.  3 Temmuz'a kadar alınmış bir karar bu. Eğer bölgedeki terör örgütü yoğunlaşması dağıtılabilirse bu karar gözden geçirilecektir."

Çelik, kararın 'uçuş güvenliği' ve oraya gidecek insanların güvenliği için 'mecburen' alındığını belirterek bölgedeki terör yapılanmasının durumuna göre yeniden değerlendirileceğini söyledi.

Asya’nın Orta Noktası: Tuva Asya’nın Orta Noktası: Tuva

Odatv.com

Editör: Kerim Öztürk